Investicija se povrne v manj kot petih letih

Visoki prihranki in relativno nizka vrednost naložbe v hibridni sistem ogrevanja omogočajo, da se naložba povrne v manj kot petih letih.* Pametni sistem vključuje dva vira ogrevanja – hibridno toplotno črpalko in plinski kondenzacijski kotel, bodisi na zemeljski ali utekočinjeni naftni plin (UNP). Naravnan je tako, da v vsakem hipu uporablja tisti energijski vir, ki v trenutnih razmerah omogoča najboljši energijski izkoristek.

Hibridna rešitev ogrevanja

Hibridna toplotna črpalka s plinsko kondenzacijsko enoto je primerna za vse vrste ogrevalnih sistemov in bo glede na temperaturne razmere samostojno izbrala najvarčnejši način delovanja. V primeru izredno nizkih zunanjih temperatur, ko delovanje toplotne črpalke ni več ekonomično, se bo objekt denimo ogreval zgolj na plin. Hibridno toplotno črpalko je mogoče dopolniti z notranjo enoto, ki ponuja možnost hlajenja v poletnem času. Pomembne prednosti hibridnega sistema ogrevanja so tudi tiho delovanje in preprosto rokovanje.

Dograditev toplotne črpalke na obstoječ sistem

Dosedanjo porabo energenta lahko z dograditvijo hibridne toplotne črpalke znižate tudi do 50 odstotkov. S kombinacijo toplotne črpalke in ogrevanja na utekočinjeni naftni plin (UNP) prihranite kar trikrat – ne le čas in denar, ampak tudi skrbi.

Stopite v stik s strokovnjakom za hibridne rešitve

Strokovnjaki družbe Butan plin vam bodo svetovali pri izbiri optimalne rešitve za vaš dom. Novo hibridno rešitev ogrevanja ali dograditev toplotne črpalke na obstoječ sistem izvedemo na ključ.

* Izračun temelji na oceni investicije in povprečnih stroškov ogrevanja za obdobje 2012–2015.