Garderobne omare, prav tako z drsnimi vrati, bi bile na obeh straneh. Je 60 cm prehoda med njima dovolj? Iz zdajšnje spalnice (št. 2) bi naredili dve sobi, tretjo iz zdaj predvidene manjše kopalnice in garderobe (št. 3), vendar bi za dostop do obeh sob morali podaljšati hodnik. Predelne stene še niso postavljene. V kopalnici bi imeli večjo tuš kabino, dvojni umivalnik in straniščno školjko (brez kopalne kadi in bideja). Vnaprej se vam zahvaljujem za vašo pomoč! Janko

Odgovor:

Glede na dimenzije prostorov in položaj oken nova razporeditev ne predstavlja večjih težav, zato vam predstavljava rešitev, v kateri sva upoštevala vse vaše želje. Namesto predvidene spalnice, kopalnice in garderobe sva umestila tri manjše sobe, ki so dostopne s podaljšanega hodnika. Sobice so resda majhne, ampak razporeditev opreme omogoča kakovostno bivalno okolje, kot je na primer pozicija oken in naravna osvetlitev delovnih miz.

Kopalnica bo z novo razporeditvijo zelo kakovostna in prostorna. V njej je za vrati umeščena večja prha, za katero predlagava, naj bo izvedena v ravnini ploščic in omejena z zaslonom iz kaljenega stekla. Ob njej je ostal primeren prostor za postavitev straniščne školjke, saj je tako malo skrita pred neposrednim pogledom z vhoda. Ob steni nasproti tuša sta umeščena dva umivalnika z odlagalno polico. Nad njima je na celotno steno obešeno večje ogledalo.

Namesto sobe sva umestila spalnico z garderobo. V slednji sta postavljeni omari, med katerima je prostora vsaj 80 cm. Postelja dimenzij 180 x 200 cm je z vzglavjem prislonjena na predelno steno garderobe, kar vam omogoča lep pogled na teraso.

Želiva vam prijetno bivanje v novem domu!

Gregor Vernik, mag. inž. arh., Dean Marčetič, mag. inž. arh., 2AMV Arhitekti