Nogometaši iz Porurja so z eno nogo že v četrtfinalu drugorazrednega evropskega nogometnega tekmovanja. Na stadionu Signal Iduna Park so pred 65 tisoč gledalci povsem nadigrali angleškega nasprotnika, saj so mu zabili kar tri gole. Pri tem velja omeniti, da so imeli izdatno pomoč kar v gostujočem trenerju Mauriciu Pochettinu, ki se je v primerjavi s sobotno prvenstveno tekmo proti Arsenalu odločil pošteno premešati začetno enajsterico. Tako so na klopi obsedeli Harry Kane, Kyle Walker, Erik Lamela in Mousa Dembele, zaradi kartonov pa pravice do nastopa ni imel Dele Alli.

Varovanci trenerja Thomasa Tuchla so prvi zadetek dosegli po natanko pol ure igre, ko je bil z glavo natančen prvi strelec moštva Pierre Emerick Aubameyang. Čeprav ofenzive črno-rumenih s tem še zdaleč ni bilo konec – razmerje v strelih je na celotnem srečanju znašalo kar 20:3 v prid Nemcev – pa so do preostalih dveh zadetkov prišli šele v drugem polčasu. Pod oba se je podpisal nemški reprezentant Marco Reus, ki je bil najprej natančen v 61.minuti, nato pa še devet minut kasneje.

»Tekma je imela v prvem polčasu zelo visok ritem. V drugem delu smo se lahko na igrišču pomaknili še višje in povsem prevladali,« je svoj pogled na srečanje podal trener Dortmundčanov Tuchel.

Veliko manj razlogov za zadovoljstvo je imel njegov stanovski kolega Pochettino, ki je prav sinoči na klop Tottenhama sedel že stotič. »Težko je vse skupaj obrazložiti, a imeli smo slab dan. Nad našo predstavo sem zelo razočaran. Izgubili smo, ker nismo igrali dobro. Izid 0:3 ni ugoden, a nameravamo kljub temu še naprej trdo delati. V letošnji sezoni smo sploh prvič izgubili tako visoko. Ostati moramo mirni in poskrbeti, da se kaj takšnega ne ponovi.«

Liverpool na Anfieldu odčital lekcijo Unitedu

Tako kot je Borussia nadigrala Tottenham, je Liverpool le nekaj ur kasneje svojega velikega tekmeca Manchester United. Da so rdeči vragi še vedno v igri za napredovanje, se lahko v precejšnji meri zahvalijo predvsem svojemu vratarju Davidu de Gei, ki je zaustavil številni nevarne poskuse, a je kljub temu nasprotniku dvakrat vseeno moral priznati premoč. Prvič v 20 minuti, potem ko je Memphis Depay v svojem kazenskem prostoru storil prekršek nad Nathanielom Clynom. Z bele točke je bil natančen Daniel Sturridge, ki je žogo z močnim, vendar natančnim strelom poslal v desni vratarjev kot.

V drugem polčasu so bili nogometaši Uniteda bolj enakovredni, a vseeno nenevarni za nasprotnikova vrata. Gostitelji so tako boljšo igro kronali še z golom v 73. minuti, ko je po napaki Michaela Carricka do žoge prišel Adam Lallana in podal do Roberta Firmina, ki mu s petih metrov ni bilo težko zatresti mreže.

»Liverpool je imel določen način igre, Manchester United pa ni imel pojma,« s kritiko na račun zasedbe trenerja Louisa van Gaala po tekmi ni skoparil nekdanji igralec Uniteda Paul Scholes. »Klub bi se moral vsako sezono potegovati za zmago v angleškem prvenstvu in v ligi prvakov. Zapravili so 300 milijonov funtov in so šele šesti na prvenstveni lestvic. Upam, da se nihče od igralcev ne bo opravičeval prek twitterja. Nehajte govoričiti po družbenih omrežjih in začnite igrati! Zadnja stvar, ki si jo želim, je, da se v klubu zadovoljijo s četrtim mestom v prvenstvu in zmago v FA pokalu. To počne Arsenal,« je bil brez dlake na jeziku nekdanji angleški reprezentant, ki je za Manchester United nastopil na kar 718 tekmah.

»V tekmi sem resnično užival. To je bil čudovit večer za Liverpool,« pa veselja ob skalpu tekmeca ni skrival domači strateg Jürgen Klopp. »A to je bila šele prva tekma, še vedno nas čaka povratno srečanje v Manchestru. Vendar pa če bomo igrali tako, kot smo tokrat, nas bo nasprotnik težko premagal.«