Nekdanji hokejski vratar in dolgoletni reprezentant Gaber Glavič se na kranjskem okrajnem sodišču zagovarja zaradi obtožb tožilstva o povzročitvi hudih telesnih poškodb, zaradi česar ga lahko doleti do pet let zapora.

Trojni zlom čeljusti in dolgotrajno zdravljenje

Zgodba sega v september 2014, ko sta se v lokalu blizu hokejske dvorane Podmežakla na Jesenicah srečala dolgoletna znanca Gaber Glavič in Ernad Gerzić, ki pred tem nista bila sprta. Nekdanji hokejist naj bi z močnim udarcem v obraz pokosil Gerzića, ki je padel v nezavest in utrpel trojni zlom čeljusti. Ernada Gerzića so po napadu hospitalizirali v ljubljanskem kliničnem centru in mu po operaciji pripisali dolgotrajno zdravljenje. Kot je dejal, je v tem času utrpel tako materialno kot nematerialno škodo, povrhu pa kot oče treh otrok ni mogel opravljati vseh očetovskih dolžnosti. Glavič je Gerziću dva dni po incidentu napisal pismo, v katerem je dejanje priznal in ga močno obžaloval. Med drugim je prisegel, da ne bo nikoli več nikogar udaril.

Po poldrugem letu od pretepaške noči na Jesenicah se je zadeva preselila na okrajno sodišče v Kranju. Sodnica Simona Prosen je obdolženega Glaviča in oškodovanca vprašala, ali sta se pripravljena poravnati in se dogovoriti o odškodnini. Vpletena sta se strinjala. Tožilka Nadja Gasser je sodišče zato pozvala, naj prekine glavno obravnavo. V primeru sklenjenega dogovora o višini odškodnine bo tožilstvo odstopilo od kazenskega pregona, v nasprotnem primeru bodo sojenje nadaljevali. Ob tem je vredno spomniti, da je Gerzić za Dnevnik že pred letom dni povedal, da bi od Glaviča zahteval najmanj 25.000 evrov odškodnine, saj je vmes zaradi hujših telesnih poškodb trpelo njegovo poslovno življenje.

Kljub obtožnici še vedno trenira mlade hokejiste

Gaber Glavič se je v medijih že pred tem pojavljal kot eden od šesterice hokejistov, ki je aprila 2010 po osvojitvi naslova državnega prvaka z Jesenicami pretepla kanadskega trenerja Mika Posmo. Po končani hokejski karieri se je sicer podal v trenerske vode. Postal je vodja mladinskega pogona na Jesenicah in trener dečkov pri HD Jesenice mladi, ki ga vodi Glavičev osebni prijatelj, nekdanji klubski in reprezentančni soigralec ter jeseniški podžupan Miha Rebolj.

Pred letošnjo sezono je Glavič napredoval v trenerja mladincev do 18 let in kljub resnim očitkom v obtožnem predlogu in pomislekom o njegovih moralno-etičnih načelih še povišal svoj položaj v klubu. Pretepaški incident ni ogrozil niti njegovega statusa v članski hokejski reprezentanci, kjer opravlja funkcijo trenerja vratarjev.