Kot danes poročajo španski mediji, je nogometni klub že izbral arhitekturni biro, ki bo zadolžen za prenovo stadiona. Na razpisu je sodelovalo kar 26 različnih birojev, naloga pa je bila na koncu zaupana podjetju Niken Sekkei, ki je v preteklosti izdelalo načrte tudi za Saitama Super Areno, Big Swan stadion v mestu Niigata in Tokyo Dome. Kot so pojasnili pri Barceloni, načrt Japoncev ni bil zgolj izstopajoč, temveč tudi odprt, eleganten, veder, brezčasen, mediteranski in demokratičen.

Prenova stadiona se bo začela prihodnje leto in bo končana do pričetka sezone 2021/2022, pri njej pa bosta sodelovala tudi španska arhitekta Joan Pascual in Ramon Ausio. Legendarni športni objekt, ki je bil zgrajen leta 1957, bo imel tribune v celoti pokrite, prav tako pa bo tudi nekoliko povečan, saj bo namesto sedanjih 99.350 obiskovalcev po novem sprejel slabih šest tisoč več. Poleg prenove stadiona so se pri Barceloni sicer odločili tudi za izgradnjo popolnoma nove večnamenske dvorane z 12 tisoč sedišči.

Celoten projekt je ocenjen na kar 600 milijonov evrov, klub pa bo gromozansko investicijo skušal pokriti tudi s sponzorskim dogovorom, ki ga namerava podpisati v kratkem in je ocenjen na 200 milijonov evrov.