Krvni testi so temelj medicinske diagnostike, saj strokovnjaki iz njenih vzorcev lahko razberejo veliko število informacij, bistvenih za določanje posameznikovega zdravstvenega stanja. Za paciente je postopek bolj ali manj boleč, mnoge pa moti tudi dolgotrajno čakanje, najprej na odvzem krvi, nato še na rezultate.

Da bi se tem slabim stranem postopka izognili, so v Tasso Incu proces poenostavili. Ustvarili so napravo HemoLink, s katero želijo zmanjšati strah pred postopkom in omogočiti, da si ljudje kri vzamejo sami. Gre za plastično okroglo posodico velikosti žogice za namizni tenis, ki jo uporabnik prisloni na kožo. Tam ustvari vakuum, s pomočjo katerega naprava kri potegne iz kapilar v zbiralnik. Postopek lahko posameznik opravi kar na domačem kavču, vzorec pa nato pošlje v ustrezen laboratorij.

Količina krvi, ki jo naprava odvzame, je zadostna, da lahko v laboratoriju diagnosticirajo denimo krvni sladkor, holesterol, infekcije in rakave celice.

Problematičen je sicer drag transport, ker morajo biti vzorci ves čas potovanja na hladnem.

Naprava naj bi na trg prišla letos. Če se izkaže za učinkovito, bo omogočila dostopnejšo in enostavnejšo analizo vzorcev s praktično vsega sveta, življenje pa bo olajšala tako uporabnikom kot zdravstvenim delavcem.