Njena mama je zvezda šovbiznisa, nekdanja povsem konkretna in v nasprotju z večino rojakinj misic spodobna ameriška misica Vanessa Williams. To pa ne pomeni, da je 26-letna pevka Jillian Harvey hodila po tistih stezicah, ki jih je tlakovala gracija mama. Od nje je vsekakor podedovala gracioznost, pokončno držo in lepoto, toda ne glede na mamine hollywoodske igralno-pevske izlete markantna Jillian dosti bolje uporablja lastne glasilke. O tem smo se lahko prepričali, ko sta gospodična Harvey ter producent in inštrumentalist Lucas Goodman kot duet Lion Babe objavila istoimensko debitantsko mini ploščo.

R & b brez zadržkov

Dvojec Lion Babe je lociran med novodobnimi heart & soul aranžmaji in s prepoznavno modelirano r & b ritmiko je brez zadržkov in odvečne analitične filozofije požel hvalospeve vseh medijskih znanilcev dobre popularne glasbe. Še lani pa se je izkazalo (beri: slišalo), da je prav Lion Babe, natančneje Jillian v vlogi pevke, eden tistih ultimativnih featuringov ali gostujočih sodelovanj, ki so ponesli slavo in čast drugega albuma Caracal, britanske »wunderkind« bratovske naveze Disclosure. In tukaj ne mislim le na popularnost slednjih na obeh straneh Atlantika, temveč vse do Japonske in nazaj čez Rt upanja.

Obojestranskost je bila uspešna. Skladba Hourglass je bila resda najbolj promocijsko prožna in njen globalni odmev ni bil le sad oglaševalskih akcij založništva in piarovcev, toda roko na srce, Jillian Harvey je z omenjenim singlom spromovirala tudi svoj projekt Lion Babe. Projekt, ki z v teh dneh objavljenim studijskim celovečercem Begin kultivirano razvneto zaokroža celotno zvočno-lirično podobo skupine Lion Babe.

Vzor prej Kelis, ne mama Vanessa

Produkcijsko podprti s prefinjenimi mojstrskimi potezami z mešalne mize priznanih glasbenih avtorjev, kot so Dave Sitek, Pharrell Williams in Mark Ronson, nam Lion Babe predstavi obljudeno pesmarico, ki kljub visokotehnološki brezhibnosti premore še kako akustični retroštih. Že s prvimi takti skladb, kot so Wonder Woman, Impossible in Where Do We Go, je jasno, da se je fatalno razkošna Jillian v preteklosti prej oplajala z Eryke Badu in Kelis kot z mamo Williams. A ta dva vzorčno-vzorna soul & pop & hiphop glasbena mejnika le bežno opišeta glasbo dueta Lion Babe.

Ob vsej spoštljivosti do zimzelene preteklosti Lion Babe vzreja lastno glasbeno karizmo, ki je ne moreš zgrešiti že ob pogledu na vseobsegajočo Jillian in njeno vseprisotno »muskontarsko« senco Lucasa. Album Begin prinaša štirinajst skladb, tudi nekaj tistih, ki ste jih morebiti spregledali v zadnjih štirih letih, odkar delujeta skupaj pod imenom Lion Babe. To, da so ju še pred uradno prodajo diskografskega prvenca odgovorni iz njihove založniške hiše kot tudi glasbeni novinarski poznavalci in strokovnjaki za sodobna glasbena gibanja razglasili za enega velikih glasbenih upov prihodnosti, pa niti ne preseneča. Kajti s tako odsevajočo prezenco in pojavnostjo ju bo težko zgrešiti.