V solkanski punkerski mikropivovarni pravijo, da je njihovo pivo rezultat maloštevilnih, a najboljših sestavin. Nič drugače ni pri pivu Warrior, prvem v seriji, ki so jo v poimenovali Štirje jezdeci apokalipse.

Obiskovalci spletnega portala za ocenjevanje piv ratebeer.com so pivovarno izbrali za najboljšo novo pivovarno, pivo starvation pa za najboljše novo pivo v letu 2015. Četudi je ocenjevanje piva v veliki meri subjektivna stvar, nagrade nikakor ne presenečajo. »Zelo smo ponosni na naše nagrade, še bolj pa nas z energijo polnijo odzivi na dobro pivo! V bistvu smo zgodbo začeli zaradi dobrega piva. Takega, ki bo najprej všeč nam. Zavedamo pa se tudi preprostega pravila, ki ga povzemam po M. Lukiču: V podjetju je kot v alpinizmu – dokler se premikaš, živiš,« v spletnem zapisu razloži pivovar Aljoša Polenčič, nevrolog v šempetrski splošni bolnišnici.

Za pivo Warrior so pivovarji uporabili osnovne vrste slada z dodatkom karameliziranega sladu, ki daje pivu značilno jantarno barvo. Prijetna grenčica izvira iz hmelja sorte warrior, aroma pa iz kombinacije avstralskega in ameriškega hmelja. Vse skupaj tvori suh sadni ale z vonjem rdečih agrumov in tropskega sadja.

Pivo: Warrior

Stil: american pale ale (APA)

Pivovarna: Reservoir dogs brewery, Solkan

Vsebina alkohola: 5,5 %

Količina: 330 ml

Cena: 2,7 €

www.birbox.si