Vinilne talne obloge se dobijo v različnih oblikah, dimenzijah, debelinah in so namenjene za različne prostore za normalno in intenzivno uporabo. Hoja po njih je tiha in prijetna.

Dekorativna tla prihodnosti

Že nekaj let pridobivajo na pomenu luksuzne vinilne dekorativne plošče (Luxury vinyl tiles – design flooring). Gre za heterogeno vinilno talno oblogo, ki je sestavljena iz več plasti. Proizvodnja in prodaja vsako leto strmo naraščata. Izdelovati so jih začeli pred 16 leti na Daljnem vzhodu - Kitajskem in Japonskem. Pred 13 leti pa je stekla prva proizvodnja v Angliji. Danes vsa proizvodnja poteka izključno na Vzhodu: Kitajskem, v Koreji …

Dekorativna tla so po ocenah tla prihodnosti, kar se jasno kaže v razvoju teh talnih oblog. Povpraševanje je vedno večje zaradi veliko razlogov, in ti so:

- Ponujajo širok spekter atraktivnih možnosti polaganja.

- Odlično kombinirajo različne vzorce v imitaciji pravega lesa, kamna ali metala, ki se lahko kombinirajo z bordurami, zaključki, trakovi ali izdelavami intarzij. Pri tem ni nobena ovira izdelava logotipov znotraj oblikovanja talne obloge.

- So enostavna za čiščenje in vzdrževanje.

Imitacije, ki jih zaznajo oči, so nekaj novega, nekaj zaupanja vrednega tako v domu kot tudi v prostorih zunaj doma: trgovinah, bolnišnicah, vrtcih, domovih ostarelih …

Vse bolj uveljavljen sistem na klik

Debelina LVT-plošč se giblje od 2,5 milimetra do 6 ali celo 10 milimetrov. Največkrat se prodajajo debeline 2,5 in 3 milimetre z zgornjim slojem 0,3 do 0,7 milimetra. Te plošče polagamo z lepljenjem ali s posebno podlogo, ki ne drsi. Vedno bolj pa se uveljavlja sistem na klik kot pri laminatu, kjer so debeline od 4 do 6 milimetrov z gornjim obrabnim slojem 0,5 (0,55) do 0,7 milimetra. Zaradi nizke višine vgradnje so te talne obloge še posebno primerne za obnavljanje in polaganje na talno gretje. Izbirate lahko med pravokotnimi in kvadratnimi oblikami ozkih ali širokih formatov.

Plošča je sestavljena iz:

- Osnovno-nosilnega sloja, utrjenega s stekleno kopreno,

- stabilizacijskega sloja, ki daje plošči dimenzijsko stabilnost in odpornost na obremenitve,

- dekorativnega sloja (z več kot tisoč opcijami različnih visokokakovostnih potiskov),

- obrabno-zaščitnega transparentnega sloja (od 0,3 do 0,5 milimetra za lažje in srednje obremenitve ter 0,7 milimetra za visoke obremenitve),

- higiensko-antibakterijskega sloja, ki zaščiti ljudi, ki imajo težave z alergijami,

- PU-zaščite, ki daje ekstremno zaščito pred obrabo in praskami praske ter omogoča enostavno nego in manjše stroške vzdrževanja.

LVT-dekorativne plošče lahko brez težav položimo v kopalnicah ali kuhinjah, saj ni težav z obrabo ali z vlago. Pomembno je, da so tla pred vgradnjo suha in ravna.

Za dodatne informacije in pojasnila se oglasite v enem izmed razstavno-prodajnih salonov podjetja Kemoplast, kjer si boste v živo ogledali vzorce teh plošč različnih proizvajalcev. Poleg vam nudimo tudi kakovostno vgradnjo z vsemi pripadajočimi polagalskimi deli.