Izpad v četrtfinalu pokala Spar je na košarkarjih Olimpije pustil posledice. Trener Gašper Potočnik jih je v prejšnjem tednu poskušal omiliti, igralcem je celo namenil nekaj počitka, a prave reakcije pri njih ni uspel doseči. Gostovanje v Valjevu pri Metalcu, ki je zmago v boju za obstanek nujno potreboval, je bilo za zmaje v takšnem stanju prevelik zalogaj. Za nameček je po prihodu v Ljubljano slovensko prestolnico zapustil še eden najboljših posameznikov moštva Zack Wright, ki se seli v ruski Seratov. Veliko bolj prešerne volje so te dni v Novem mestu. Krka je namreč po tretjem zaporednem naslovu pokalnega prvaka na izredno pomembnem obračunu ugnala še Mega Leks. Ker je Sutjeska sinoči v sumljivih okoliščinah po podaljšku za točko ugnala Budućnost, bo o drugem moštvu, ki bo izpadlo iz lige, odločal zadnji krog.

»Zack Wright je bolj ali manj že nekdanji igralec Olimpije. V pogodbi je imel klavzulo, da lahko tri tedne po zaključku evropskega pokala ob ustrezni ponudbi zapusti klub. V Rusiji bo pri Saratovu zaslužil trikrat več kot pri nas,« nam je novico o Američanovem odhodu včeraj potrdil direktor Olimpije Matevž Zupančič. S privarčevano plačo in odškodnino se bodo Ljubljančani bržkone vrnili na tržnico in iskali nove moči pred 15. marcem, ko se zaključi rok za prestope v slovenskem državnem prvenstvu. Ob tem pa direktor kluba ni izključil niti še kakšnega dodatnega odhoda. »Jasno je, da nas je poraz proti Zlatorogu pahnil v krizo, iz katere se moramo zvleči tako ali drugače. Če kakšen igralec ne verjame v naš projekt in zahtevo, ki je bila dana že ob začetku sezone, torej da je prvi cilj naslov državnega prvaka, v Olimpiji nima več kaj iskati,« je dodal Zupančič, ki o imenih ni želel govoriti.

Krka se je pred obračunom proti Mega Leksu zavedala, za kako pomembno tekmo gre. Novomeščani pod pritiskom niso klecnili, temveč so moštvo, ki bo igralo v polfinalu lige ABA, povsem nadigrali, kar je močno razveselilo trenerja Vladimirja Anzulovića. »Na tako pomembni tekmi smo naredili prav vse, kar smo se dogovorili. Mega Leks je zelo kakovostno moštvo, a bi tokrat še boljša moštva imela težave v igri z nami.«

Liga ABA, 25., predzadnji krog: Krka – Mega Leks 74:57 (Lapornik 18, Mulalić 12; Ivanović 21), Metalac – Olimpija 74:61 (Majstorović 19; Robinson 12, Wright 11, Zakis 10), Igokea – Zadar 77:73 (Radivojević 28; Barać 18), Sutjeska – Budućnost 92:91 po podaljšku (Vranješ 28; Jenkins 22), že odigrano: MZT – Tajfun 77:70, danes ob 18. uri: Cibona – C. zvezda, ob 20. uri: Partizan – Cedevita, vrstni red: Budućnost 22-3, C. zvezda in Cedevita po 18-6, M. Leks 16-9, Zadar 11-14, MZT, Olimpija, Krka, Igokea in Metalac po 10-15, Partizan in Cibona po 11-13, Sutjeska 9-16, Tajfun 7-18.