Vas starši mučijo s pogledi nejevere, ki iščejo odgovor na vprašanje, kdaj si boste končno omislili dekle (ali fanta)? Se prijatelji, medtem ko se družijo z vami, prek SMS-sporočil zabavajo s svojim partnerjem? Bi si dolge samotne večere radi krajšali s kom na drugi strani telefona? Če je vsaj na eno od vprašanj odgovor da, potem bi bila nova spletna pogruntavščina lahko idealna za vas. Aplikacija invisible girlfriend oziroma invisible boyfriend, torej nevidno dekle in nevidni fant, vam namreč lahko ustvari tako prepričljivo virtualno dekle ali fanta, da ji/mu boste začeli verjeti še sami, sprostila pa naj bi tudi pritisk družbe in družine, ker še nimate partnerja. Če se boste znašli v zagati, pa se še vedno lahko obrnete na osebje, ki poganja aplikacijo. Tam boste poleg obsežnega vodnika z nasveti, kako govoriti o svojem nevidnem partnerju v družbi, našli tudi nasvete, kako se izogniti najpogostejšim napakam in kakšna vprašanja lahko pričakujete na temo svojega novega dekleta, da vam bodo bližnji verjeli, da res obstaja, če bo zagata prehuda, pa se prek spletnega klepeta lahko pogovorite tudi z nevidnim svetovalcem.

»Radi bi pomagali tistim, ki želijo primerno in dostopno dekle, s katerim se bodo izognili neprijetnim družabnim situacijam in zoprnim vprašanjem,« sporočajo ustvarjalci nevidnega dekleta in fanta, pri njenem oziroma njegovem kreiranju pa vam bodo pomagali tudi sami. Uporaba je povsem preprosta. Svojemu nevidnemu fantu/dekletu boste sami nadeli ime, izbrali njegova leta in fotografijo ter se odločili za osebnost in zgodbo o tem, kako sta se spoznala, denimo v baru, na letalu, na počitnicah, na zabavi ali v hribih. Če se boste odločili, da se pridružite najemu nevidnega partnerja, boste lahko izbrali med dvema paketoma. Prvi za 15 dolarjev na mesec ponuja tekstovna sporočila, drugi za 25 dolarjev pa sto tekstovnih sporočil na mesec, deset glasovnih sporočil in ročno napisano sporočilo.

Dolgočasni vsakdanjik namesto seksa

Idejo za nevidno dekle je dobil Američan Matthew Homann pred desetimi leti, ko se je ločil in je bil sit vprašanj ljudi, kdaj bo spoznal kakšno novo dekle, pred tremi leti pa je njegova podjetna ideja poletela in se nato končno realizirala pod imenoma invisible girlfriend in invisible boyfriend. Omenjeni aplikaciji naj bi imeli že več tisoč naročnikov in naročnic, med katerimi jih 60 odstotkov izbere fanta, kakšen bo, pa boste, tako kot pri dekletu, lahko izbrali sami, in to med šestimi osebnostmi: vesela in družabna, sladka in sramežljiva, sočna in sarkastična, duhovita in izobražena, ljubko študiozna ter avanturistična in zabavna.

Če od svojega virtualnega partnerja pričakujete virtualne seksualne igrice, naj vas opozorimo, da ste na napačnem naslovu. Nevidno dekle oziroma fant, s katerim se boste pogovarjali prek tekstovnih sporočil, je namreč tako realističen, da sočnih seksualnih namigovanj od njega ali nje ne boste dobili, tako kot tega običajno ne bi dobili od svojega pravega partnerja, s katerim ste skupaj dlje časa. Pozabite torej na to, da vas bo vaše nevidno dekle na primer vznemirjalo s tem, v kakšen erotičnem perilu briše prah s polic, ampak se pripravite na to, da vas bo obremenjevalo s pogovori, kakšen kruh je kupila v trgovini in kaj vse mora še pospraviti, preden bo lahko odšla na kavo s kolegico. Dolgočasno? Morda, zagotovo pa nadvse prepričljivo.