Jubilejna, 100. medsebojna tekma se je šele tretjič v zgodovini končala z remijem, več razlogov za nezadovoljstvo pa imajo v taboru Gorenja. Na dvoboju v polni Rdeči dvorani, ki se je prvič uradno predstavila v rumeno-črni kombinaciji (klubski barvi), so Velenjčani zamudili priložnost, da si po dvanajstih zaporednih porazih proti Celjanom, odkar te od decembra 2013 vodi njihov someščan Branko Tamše, priigrajo prvi skalp.

»Ker dovolj nam kislih je obrazov, prekiniti gremo niz porazov,« se je glasilo sporočilo maskote domačega kluba z imenom Osa Pika. In sprva je na tekmi, pred katero je igralec Mario Šoštarič na osnovi rezultatov spletne ankete, v kateri so Gorenjevi navijači izbirali najboljšega igralca kluba iz Šaleške doline v minulem letu, prejel priznanje »osa leta 2015«, kazalo na konec kislih obrazov. Gostitelji so bili v stalni rezultatski prednosti (najvišja pri 15:11), prav Šoštarič in Nejc Cehte pa sta bila s po štirimi goli v prvem polčasu najzaslužnejša za vodstvo.

Velenjčani so imeli do polčasa fantastično učinkovitost pri strelih na gol (88 odstotkov), gostom pa ni pomagalo niti to, da sta kljub bolniški v zadnjih dneh od prve sekunde zaigrala tudi Miha Zarabec in Luka Žvižej. Prednost štirih zadetkov so Velenjčani držali do 23:19 v 50. minuti in vse je kazalo, da bo trenerju Marku Šibili na 13. zaporedni tekmi med kluboma uspelo tisto, kar ni njegovima predhodnikoma Ivanu Vajdlu (0:5) in Gregorju Cvijiču (0:7). A sledil je osemminutni strelski post Gorenja, med katerim so tekmeci dosegli štiri zadetke zapored in izenačili na 23:23, v dramatični končnici imeli celo priložnost za zmago, čeprav v šestdesetih minutah niso niti enkrat vodili. Toda strel Miha Zarabca v zadnji sekundi z devetih metrov je ustavila prečka.

»Že nekaj časa nisem videl takšne naše želje in borbenosti. Lahko rečem le kapo dol soigralcem. Zame je ta točka vredna kot dve,« je dejal Mario Šoštarič, s sedmimi zadetki iz sedmih poskusov prvi strelec tekme. Domači kapetan Staš Skube je pograjal sodnike: »Pokazali smo, da se lahko kosamo s Celjani, toda točko smo tokrat izgubili, ne pa dobili. Glede na potek tekme smo imeli deset minut pred koncem še štiri gole prednosti, a so bile nato v zadnjih dveh minutah prisotne nekoliko sumljive sodniške odločitve, ki se na takšnih derbijih ne bi smele dogajati.«