V ligi NBA se po koncu tedna vseh zvezd začne resnejši del sezone, ko moštva pred končnico lovijo čim boljše izhodišče. Prvi del analitiki onkraj Atlantika za najboljša moštva imenujejo kar ogrevanje pred pomembnimi boji, za kar primarno služijo tekme v obdobju priprav. »Slovenski« Miami Heat je premor uspešno izkoristil. Čeprav je trener Erik Spoelstra z igro zadovoljen, mu skrbi povzročajo poškodbe. Med tistimi, na katere v tej sezoni ne bo mogel več računati, se je znašel tudi Beno Udrih.

Triintridesetletni Šempetrčan je bolečine v desnem podplatu začutil v prvem polčasu zmage proti Indiana Pacers, zaradi katerih je zapustil parket in se ni več vrnil v igro. Hiter pregled z magnetno resonanco ni pokazal hujše poškodbe, a po podrobnih današnjih pregledih je hitro postalo jasno, da bo moral pod nož, s čimer je že zaključil sezono in je po vsej verjetnosti izpadel iz kombinacij za poletni nastop v slovenski reprezentanci. Ker zaradi operacije ramena pri Miamiju letos ne bo več igral niti Tyler Johnson, je Spoelstra na mestu organizatorja igre ostal le z Goranom Dragićem. Ob tem vodilni možje kluba s Floride še vedno ne vedo, kakšno je stanje s Chrisom Boshem. Potem ko so mu v lanski sezoni odkrili krvne strdke v ledvicah, so se mu ti vrnili. Tokrat so jih odkrili predčasno v nogah, a mora vseeno znova jemati zdravila proti strjevanju krvi, pri čemer fizične aktivnosti niso priporočene, saj bi ob morebitnih poškodbah ali ranah težko ustavili krvavenje.

Medtem ko pri Miamiju z nestrpnostjo pričakujejo odločitev, ali bodo lahko v tej sezoni na Bosha še računali, in se je z bolečinami v kolenu ubadal še Dwyane Wade, je znova zasijal Dragić. Pri zmagah proti Atlanti, Washingtonu in Indiani je v povprečju beležil 21,7 točke, 8 asistenc in 6,7 skoka. Ob tem ni zanemarljivo dejstvo, da je na prvih dveh tekmah poleg Bosha manjkal tudi Wade. Oba sta velika porabnika žog in sočasno zavirata hitro igro, ki ustreza preostalemu delu moštva.