Diego Simeone je trener s trdo roko in izjemnim vplivom na svoje moštvo. Odkar je pozimi 2011 prišel v Atletico Madrid, se v španski ligi za naslov prvaka ne potegujeta le najbolj zagrizena tekmeca Real Madrid in Barcelona. Argentinec je dokazljivo poživil dogajanje v španskem nogometu, zato ni nenavadno, da se za njegove storitve zanimajo ugledni evropski klubi.

Simeone prekinil prevlado Reala

Simeone je zagovornik moštvenega duha in v največji meri pooseblja tovariške vrednote Atletica, ki v Madridu slovi kot klub srednjega razreda. »Rojiblancos« so bili zmeraj v senci premožnejšega Reala, ki ga od nekdaj povezujejo z elitno madridsko družbo. Navsezadnje niti diktator Franco ni skrival simpatij do moštva v belih dresih, Realu pa je prav tako zelo naklonjena kraljeva družina. Atletico se je ves ta čas na obrobju mesta, natančneje v delavski četrti Arganzuela, počutil manjvrednega, zato so njihovi navijači začeli skandirati, da je »Real Madrid klub španske vlade in sramota za državo«. Ravno z Realom je imel Atletico v novejši dobi izrazito slabo statistiko. Vse do maja 2013 je na medsebojnih tekmah kar štirinajst let prevladoval Real, Atletico pa je ravno pod Simeonejevim vodstvom znal prekiniti tradicijo. Takratna zmaga na Realovem stadionu je bila še bolj sladka, ker je Atletico osvojil kraljevi pokal. V prihodnji sezoni je na zadnji prvenstveni tekmi v Barceloni naredil korak naprej in postal državni prvak, v finalu lige prvakov proti Realu pa ga je le nekaj sekund ločilo od naslova evropskega naslova.

Potem ko je Atletico v tej sezoni že izpadel iz španskega pokala, zaostanek v prvenstvu za Barcelono pa je prevelik, bo vse karte položil na igranje v ligi prvakov. PSV Eindhoven v osmini finala ne bi smel predstavljati previsoke ovire niti za slovenskega reprezentanta Jana Oblaka, rekorderja po višini odškodnine med vratarji v la ligi in enega vidnejših piscev Atleticove uspešnice. Oblak uživa popolno zaupanje Simeoneja, a lahko se zgodi, da bosta oba kmalu zapustila Madrid. Jana Oblaka povezujejo z odhodom v Manchester United, Diega Simeoneja pa s Chelseajem, kjer bo Guus Hiddink po koncu sezone sklenil trenersko kariero. Lastnik kluba Roman Abramovič se je zelo ogrel za Simeoneja, ki pa ima velike težave z znanjem angleškega jezika. Okoli zadnjega božiča so angleški mediji Simeonejev prihod v Chelsea skoraj že potrdili, a se je zgodba v zadnjih dneh očitno zasukala, saj bo Hiddinkov naslednik menda postal italijanski selektor Antonio Conte.

Verjetni postavi, PSV Eindhoven: Zoet, Arias, Bruma, Moreno, Willems, Van Ginkel, Guardado, Pröpper, Pereiro, Locadia, Narsingh, Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis, Koke, Gabi, Saul Níguez, O. Torres, Griezmann, F. Torres.

City padel po najavi novega trenerja

S trenerskim položajem je povezana tudi zgodba Manchester Cityja, ki bo drevi gostoval pri kijevskem Dinamu. Znano je, da City v zadnjih letih zapravlja pravo bogastvo za okrepitve, a na mednarodni ravni ne zmore do odmevnejšega dosežka. Navsezadnje niti trenerja Roberto Mancini in sedanji Manuel Pellegrini nista bila najbolj posrečeni izbiri premožnega šejka Khaldoona Al Mubaraka, ki je Manchester City prevzel leta 2008.

V prihodnji sezoni bo klub na trenersko mesto postavil zvenečega Josepa Guardiolo, ki se poslavlja od Bayerna. Zanimivo, kako je City ravno ob nedavni uradni objavi informacije o Guardiolovem prihodu v Manchester začel izgubljati sapo v premier ligi. Njegov zaostanek za vodilnim Leicestrom znaša šest točk, v ligi prvakov pa kljub vsemu ne bi smel imeti preveč težav pri uvrstitvi v četrtfinale.

Verjetni postavi, Dinamo Kijev: Šovkovski, Danilo Silva, Kačeridi, Dragovič, Vida, Ribalka, Gamaš, Sidorčuk, Gonzalez, Jarmolenko, Teodorčik, Manchester City: Hart, Zabaleta, Kompany, Otamendi, Clichy, Fernandinho, Fernando, Silva, Toure, Sterling, Agüero..