Švedski alpski smučarki Maria Pietilä Holmner in Frida Hansdotter ter smučar Andre Myhrer so se veličastno oddolžili domači publiki, ki se je zbrala na paralelnem slalomu v Stockholmu, ter pripravili izvrstno ozračje. Kar trije Švedi so se v središču prestolnice uvrstili na oder za zmagovalce. Pike na i domači alpski smučarji vendarle niso dosegli, saj sta zmagi odšli v Švico in Avstrijo. Wendy Holdener je dosegla svojo prvo zmago v svetovnem pokalu, Marcel Hirscher pa že 37.

Za največje presenečenje večera je poskrbel Norvežan Kjetil Jansrud. Že v prvem krogu preizkušnje, na kateri je imelo pravico nastopa najboljših dvanajst slalomistov s svetovne lestvice ter najboljši štirje s skupnega seštevka svetovnega pokala, je ugnal najboljšega slalomista sezone Henrika Kristoffersna. S tem je ponudil možnost Hirscherju, da se Kristoffersnu približa v slalomskem seštevku ter poveča prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala, kar je Hirscher s pridom izkoristil. Stockholmski moški finale je bil repriza zadnje mestne preizkušnje izpred treh let v Moskvi, kjer je bil Hirscher prav tako boljši od Šveda Andreja Myhrerja.

Glavna zvezdnica na Švedskem je bila Lindsey Vonn, ki je bila pred včerajšnjo večerno preizkušnjo tudi sama presenečena, kako priljubljena je v Stockholmu. Razlog se je bržčas skrival tudi v dejstvu, da so pred kratkim prišle v tisk njene gole fotografije v znani reviji Sports Illustrated, na katerih ima poslikane le intimne dele telesa. V Stockholmu je izkoristila priložnost ter se slikala z Ingemarjem Stenmarkom. Zvezdnika sta namreč na tekmah svetovnega pokala skupaj zmagala kar 162-krat.

Poleg Wendy Holdener je imela poseben razlog za zadovoljstvo Frida Hansdotter. Švedinja je namreč pred zadnjima dvema slalomskima preizkušnjama sezone povečala vodstvo v slalomski razvrstitvi na 139 točk pred Veroniko Velez Zuzulovo. Omeniti kaže, da sta tekmo v Stockholmu izpustili Čehinja Šarka Zahrobska in Američanka Mikaela Shiffrin, ki se pripravlja za nastop v alpski kombinaciji konec tedna v Soldeuu.