Slovenske barve so tokrat zastopali Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala ter Peter Prevc in svojo nalogo, kljub slabšemu začetku, opravili izvrstno. V prvi seriji se je od slovenskih orlov najslabše odrezal Tepeš, ki je s ponesrečenim skokom pristal pri vsega 106 metrih, kar je po prvi skupini skakalcev zadostovalo za zgolj šesto mesto. Vtis in uvrstitev Slovenije je že ob nastopu naslednje skupine močno popravil Robert Kranjec (131,5), medtem ko je Jaka Hvala v zahtevnih vetrovnih razmerah pristal pri solidnih 119 metrih. Po pričakovanjih se je najbolje izkazal Prevc, ki je bil s skokom 133,5 metra najboljši posameznik v prvi seriji.

Slovenija je po prvi polovici tako zbrala 465,9 točk, kar je zadostovalo za tretje mesto, drugi so bili Nemci (485,8), najbolje pa so po pričakovanjih skakali norveški skakalci (516,1). Za Slovenijo je bila na četrtem mestu Avstrija s 449,7 točk, peta pa Japonska (447,1).

Če so bili v drugi seriji prvi dve mesti rezervirani za suverene Nemce in izvrstne Norvežane, pa se je za tretjo stopničko odvil napet boj med slovenskimi, avstrijskimi in japonskimi skakalci. Čeprav je Tepeš v drugo močno popravil svoj skok (119,5 metra) je Slovenijo prehitela Japonska, a jo je na tretje mesto znova vrnil Kranjec (120,5 metra). Sledil je slab nastop Hvale, ki je bil kar devet metrov krajši kot v prvo, posledično pa so Slovenci zdrsnili na peto mesto. Tam so ostali kljub dobremu skoku Petra Prevca (129,5 metra), saj ga je najprej prehitel Michale Hayböck, nato pa še Noriaki Kasai, ki je svoji ekipi priskakal tretje mesto.

Razred zase so bili tudi v drugi seriji Norvežani, ki so na koncu slavili prepričljivo s 1057,2 točkami, druga je bila Nemčija, ki je zbrala 1002,8 točk.