Eva Boto se je v finalu pomerila z zasedbo King Foo s pesmijo Začaraj me, Nuša Derenda pa je skušala gledalce oziroma poslušalce prepričati s pesmijo Grafit.

Nastopili so še Eva Černe, Lea Bartha, Flora in Paris, Irena Vidic in Gregor Ftičar, Eroika, Eva Hren ter Tinkara Kovač in Anika Horvat.

V spodnjem posnetku si poglejte, kaj je Eva Boto povedala o zmagi, njeno zmagovalno pesem Kaj je to življenje? pa lahko poslušate tukaj.

Poklonili so se Velkaverhu, Weissovi in Grosovi

Strokovna žirija je podelila več nagrad: Feri Lainšček je prejel nagrado za najboljše besedilo Počasi, ki ga je zapela Eva Hren, nagrado za najboljši interpretacijo je prejela skupina King Foo, član Rok Golob je bil nagrajen tudi za najboljšo priredbo. S prejšnjega festivala minuli konec tedna Poprock je nagrado za najobetavnejšo avtorico prejela Anja Kotar za pesem Čas je zdaj.

Na prireditvi, ki jo je ob pomoči Lorelle Flego in Bernarde Žarn vodil Mario Galunič, so se z venčkom pesmi nastopili v spomin na tekstopisca Dušana Velkaverha, nastopajoči pa so se s tem poklonili še pevkama Simoni Weiss in Tatjani Gros.

Dneve slovenske zabavne glasbe sestavljajo trije festivali: Poprock, ki je potekal 13. februarja, včerajšnja Popevka in Ema, izbor za slovenskega predstavnika na Pesmi Evrovizije 2016, ki bo potekal v soboto, 27. februarja.