Ruski prvoligaš je za 22-letnika, ki je v letošnji sezoni za ljubljansko moštvo na 21 tekmah prispeval osem zadetkov in natanko toliko asistenc, odštela pet milijonov evrov in s tem krepko presegel prejšnji rekord Andraža Šporarja, ki je decembra v Basel odšel za 2,8 milijona evrov.

»V zimskem prestopnem roku nisem želel zapustiti Olimpije, še posebej pa ne ob prvi ponudbi Lokomotive, ki je znašala dva milijona evrov. Izpostavil pa sem željo, da lahko klub zapustim, če bo nekdo zame odštel pet milijonov evrov ali več, saj sem želel, da ima klub veliko korist od mojega prestopa. Po prihodu s priprav v Istri, pa mi je moj zastopnik predstavil ponudbo Lokomotive, ki je preprosto nisem mogel zavrniti. Predsednik Milan Mandarić me ni želel spustiti iz kluba, storil je prav vse, da bi ostal v Ljubljani, toda ponudba Lokomotive je bila preprosto preveč mikavna,« so izjavo Nigerijca medijem posredovali pri vodilnem moštvu prve lige.

Henty se je ob odhodu iz Ljubljane še posebej zahvalil nekdanjemu športnemu direktorju Olimpije Milenku Ačimoviću, ki ga je pred letom dni pripeljal v Stožice. »Verjamem, da bodo navijači znali sprejeti in razumeti mojo odločitev. Prepričan sem, da bo Olimpija tudi brez mene osvojila naslov državnega prvaka,« je še povedal nogometaš.

Kot je povedal predsednik kluba Milan Mandarić, odločitev, da igralca prodajo, ni bila lahka, a jim ob tako radodarni ponudbi Lokomotive, kaj drugega niti ni preostalo. »V minulih dneh sem velikokrat poudaril, da sem storil vse, kar je bilo v mojih močeh, da fanta zadržimo v klubu vsaj do konca letošnje sezone. Zavrnil sem številne ponudbe, ne samo Lokomotive, ki so v zadnjem mesecu prispele na naš naslov. Moj glavni motiv je predvsem to, da se Olimpija ne glede na vse spremembe vedno bori za vrh. Na koncu sem preprosto moral popustiti igralcu in njegovemu agentu, ki sta me postavila pred končno dejstvo, da je Hentyju ponudba preprosto preveč mamljiva.«

V klubu so odhod prvega strelca lige Andraža Šporarja nadomestili z nakupom Blessinga Elekeja, kateri igralec bo zapolnil vrzel po prodaji Hentyja, pa za zdaj še ni znano.

Ob tem velja še dodati, da so prestop danes potrdili tudi v moskovskem klubu. Njihov športni direktor Kiril Kotov je tako dejal: »Gre za mladega in hitrega nogometaša, ki lahko prevzame katerokoli vlogo v napadu. Upam, da bo prestop v naš klub videl kot napredek in da se zaveda, kaj od njega pričakujemo.«