Po zmagah Klinčeve in Pavlovčiča na posamičnih preizkušnjah skakalcev na manjši napravi, Vrhovnik pa je bil v preizkušnji nordijskih kombinatorcev peti, je Slovenija v Lillehammerju veljala tudi za prvega favorita tekme mešanih ekip, na kateri so iz vsake od enajstih sodelujočih ekip nastopili skakalka, skakalec in kombinatorec. Mladi slovenski tekmovalci niso podlegli pritisku in so tekmo prepričljivo tudi dobili s 34 točkami prednosti pred Nemčijo in 42,8 točke pred Avstrijo.

Bor Pavlovčič je bil ponovno najboljši posameznik tekme, zbral je 248,5 točke (94,5 in 98,0m), Ema Klinec ne bila najboljša ženska tekmovalka (96,0 in 90,5m / 229,2 točke), dobro pa je nastopil tudi Vid Vrhovnik, ki je imel s seštevkom 231,8 točke (92,5 in 95,5m) 8. najboljši rezultat.

Bron za Hrovatovo

Slovenija pa je v Lillehammerju osvojila že pet kolajn. Pred zlato ekipno in dvema posamičnima v skokih je v nedeljo za bron poskrbel deskar na snegu Tit Štante v snežnem žlebu, danes pa je bila tretja tudi alpska smučarka Meta Hrovat, ki je v slalomu zaostala le za Švicarko Aline Danioth in Kanadčanko Ali Nullmeyer.

(Foto: Instagram / sloveniaolympicteam)