Tako se je javil Tom Zore iz Stopnika pri Vranskem na naš poziv, da ob dvajsetletnici iščemo bralce z največ izvodi naše in vaše priloge. 250 je ogromna številka, ampak Nada Zivkovič iz Podlipe pri Vrhniki jih ima več. Hrani skoraj vse številke od prve dalje in jih ima točno 343 (brez današnje), manjkajo pa ji samo številke 24, 25, 35, 57, 59, 60, 61, 62, 63, 102, 156 in 157.

Grad, vodnjak, ribnik ...

Prav tako pa smo dobili tudi nekaj fotografij izdelkov naših bralcev. Roman Dolez iz Postojne se nam je oglasil z izjemnim lesenim gradom za otroke, ki ga bomo predstavili v naslednji številki, Marjan Nadižar iz Zabreznice pri Žirovnici nam je poslal zanimive slike vodnjaka, vrtnega paviljona in kozolca z lesenim gankom. Tudi to bomo predstavili v eni naslednjih številk.

Še posebno ponosna na ribnik

Tokrat objavljamo fotografije izdelkov in vrta Irene in Mohorja Svoljška. »Midva sva še posebno ponosna na ribnik (v katerem sicer ni rib, so pa lokvanji), ki ga je leta 2012 po svoji zamisli izdelal moj mož. Kot je razvidno iz priloženih fotografij, je pri izdelavi uporabil dve plastični kadi različnih velikosti, kamne, nabrane v strugah naših rek, in pohorski granit,« nam je napisala gospa Irena. Pri tem pa dodala: »Kot dolgoletna naročnika Dnevnika z veseljem prebereva tudi vašo prilogo, kjer najdeva veliko koristnih predlogov. Ob vaši 20. obletnici vam želiva še mnogo uspehov pri izdajanju revije in čim več bralcev.«

Marija Draksler