Po poročanju brazilskih medijev so se med zaseženim premoženjem znašli tudi nogometaševo zasebno letalo, jahta, bančni računi in številnih nepremičnine. Neymar naj bi skupaj s svojo družino med letoma 2011 in 2013 z utajo davkov državo oškodoval za kar 14,1 milijona evrov, brazilske oblasti pa so se odločile za zaseg trikratne vrednosti dolga (192 milijonov realov oziroma 42,5 milijona evrov), saj tako narekuje tamkajšnja davčna zakonodaja.

Čeprav nogometni zvezdnik krivdo v celotni zanika, je zvezno sodišče v Sao Paulu pretekli teden zavrnilo njegovo pritožbo in začelo z izdajanjem nalogov za zamrznitev njegovega premoženja. A četudi bo 24-letnik spoznan za krivega utaje davkov, pa je verjetnost, da bi končal za zapahi, relativno majhna.

Kot je za tiskovno agencijo AP namreč dejal revizor Iagaro Jung Martins iz zvezne davčne agencije, se Neymar prestajanju zaporne kazni lahko izogne že s poravnavo svojega dolga . »Na odločitev se še vedno lahko pritoži. Če bo plačal, kar dolguje državi, bo primer zaključen. Naša zakonodaja ni pretirano stroga,« je pojasnil Martins.

Nogometni virtuoz se sicer ni prvič znašel v navzkrižju z zakonom. Pod drobnogled ga je zaradi nepravilnosti pri prestopu iz Santosa v Barcelono namreč že pred časom vzelo tudi špansko tožilstvo. Slednje je tako nogometaša kot njegovega očeta prvič zaslišalo 2. februarja letos v Madridu.