Nikoli ne moreš zavrteti časa nazaj in prepogosto ugotovimo posledice, ko je že prepozno. Verjamem, da so razlogi nekoga lahko tehtni, pa vendar, ali se zavedaš, da daješ na tehtnico popularnost na eni strani in življenje na drugi? Ni pomembno, ali je to alkohol ali zasvojenost, življenje je vendar tvoje. Nikomur se ti ni treba dokazovati. Če te ne morejo sprejeti takšnega, kot si, si poišči nove prijatelje. Ampak to se dandanes marsikomu zdi pretežko. Vpliv družbe je presegel katero koli drugo stvar na svetu. Iz nekdaj vesele in razigrane je nastala družba, ki za šalo spreminja moje, tvoje, naše življenje v nekaj, kar nismo mi, v nekaj, kar bi živeli oni in mi mogoče nikdar. Obrnejo ga sebi v prid in ti potem živiš tako, kot ti oni narekujejo.

Danes se na veliko srečujemo tako z alkoholom kot z zasvojenostjo s spletom. Alkohol se pojavlja predvsem zunaj šole, splet pa je prisoten vedno in povsod, predvsem doma. Toda ali si kdaj resnično pomislil, kakšno bi bilo tvoje življenje zasvojenca? Preden poskusiš, raje trikrat premisli, kajti menim, da si nihče ne želi živeti takega življenja. Pomisli, preden nekaj postane iz »všeč mi je« v »to potrebujem«. Vendar ko si na poti v to, te ne ustavi skoraj nič. Ne pomisliš na ljudi, ki te imajo radi, ampak misliš le na tiste okoli sebe, misliš si: »Oni so moja družba, podpirajo me pri tem, so moji prijatelji, ne želim jih razočarati, pomenijo mi veliko, in če oni zmorejo, zakaj ne bi še jaz?« Čeprav meniš, da si z vsem tem »frajer/frajerka«, škodiš le sebi, medtem ko te prijatelji opazujejo, kako uničuješ svoje življenje.

Vem, da sama ne morem spremeniti sveta. Čeprav nas poskušajo starši, učitelji ozavestiti o alkoholizmu in zasvojenosti, se nekateri za to ne zmenijo. Toda ni pomembno, kdo ali kaj si, pomembno je tvoje poslanstvo. Zavedaj se posledic in po potrebi jih tudi nosi, vendar vedi, da smeš upravljati svoje življenje samo ti in nihče drug, ne glede na vse. Življenje imaš samo eno, zato ga ne zapravi v alkoholu in zasvojenosti. Vsi poznamo rek »mladost je norost«. Sam izbiraš pot in na tebi je, kaj boš izbral.