Pri Partizanu je čutiti, da je zapihal nov veter. Zagotovo je zdaj lažje tudi igralcem, kajneda?

Res je, dobili smo novo energijo in samozavest. Dokazali smo, da lahko igramo proti vsem. Predvsem zmaga na derbiju proti Crveni zvezdi je pokazala, da smo na pravi poti. Tudi na gostovanju pri prvouvrščeni Budućnosti smo bili v igri za zmago do samega konca tekme. Ključ je v dobri pripravi na tekmo in tem, da na parketu zares damo od sebe vse, kar lahko. Vidite sami, da se borimo kot levi. To je še toliko bolj pomembno, ker imamo poškodovana dva nosilca Aleksandra Cvetkovića in Boža Đumića. Nismo vedeli, kako bo vse skupaj delovalo brez njiju, a nam je v drugem polčasu uspelo streti tudi Tajfun, ki je sila neugoden nasprotnik.

Je bil pa začetek sezone precej turbulenten. Kako težko je bilo poraze spremljati s klopi?

Prvi del sem zaradi poškodbe rame res spremljal s strani, kar ni bilo lahko. Soigralci so se borili, dali vse od sebe in trenirali maksimalno zavzeto, toda sreča enostavno ni bila na naši strani. Izgubili smo tekme, ki jih ne bi smeli. Spomnite se obračuna proti Krki, ko je Mirko Mulalić zadel v zadnji sekundi s polovice igrišča, ali tiste proti Metalcu, kjer je bila v zadnjih sekundah borba za žogo, ta pa se je za nas nesrečno odbila ravno nasprotnemu igralcu na »zicer«. To sta že dve zmagi, ki bi nam prišli izredno prav. Po Džikićevem prihodu smo se zmenili, da temu naredimo konec in da na parketu resnično ne bo več popuščanja. Trdo smo delali in verjeli, da se morajo stvari slej ko prej obrniti v našo korist.

Je bil po številnih porazih pritisk na igralce velik?

Pri Partizanu je vedno veliko pritiska. Navijači in vodstvo kluba zahtevajo samo zmage. Partizan je vedno favorit. Ko igraš v klubu, ki cilja na sredino lestvice, točno veš, na katerih tekmah moraš zmagati, tukaj pa se pred vsako pričakuje uspeh. Vesel sem, da sem del tega projekta, saj sem se v tem okolju učvrstil in mi bo v prihodnje tako samo lažje.

Prihod Aleksandra Džikića je bil zadetek v polno. Kaj vse se je spremenilo?

Sploh ni treba izgubljati besed. Pod njegovim vodstvom smo igrali šest tekem, od tega pa jih dobili pet. Je pravi vodja in odličen trener. Vsi ga izredno spoštujemo. Točno ve, kaj dela. Treba ga je samo poslušati, saj sem prepričan, da bo Partizan popeljal na pota stare slave.

Sploh za vas je njegov prihod še posebej pomemben, kajne?

Ko je prišel, je zamenjal moje igralno mesto, kar je bilo izredno pomembno. Petar Božić me je pogosto postavil na položaj krilnega centra, kjer se nikakor nisem znašel, saj tega nikoli nisem igral. Džile me je vrnil, kamor spadam, torej na trojko. Na tem igralnem mestu se znova počutim odlično.

Kakšno je stanje z ramo?

Dobro, saj bolečin ne čutim več. Sem ter tja se še zgodi, da me malo uščipne, recimo ob kakšnem zabijanju, a je poškodba zdaj že preteklost. Počutim se odlično in tudi v glavi nimam več strahu.

Poleti vas z reprezentanco čakajo kvalifikacije. Kakšna so pričakovanja?

Nasprotniki so znani, prav tako novi selektor. Zdaj se moramo samo igralci odzvati vabilu in ostati zdravi. Čaka nas šest tekem, poraza pa si ne smemo privoščiti. Stoodstotno bomo morali biti pripravljeni. O Igorju Kokoškovu sem v Srbiji slišal same dobre stvari, zato že komaj čakam, da bom začel trenirati in igrati pod njegovim vodstvom.. Jasno je, da je glavni cilj samo eden in to je preboj na evropsko prvenstvo.

Vam je bilo težko izpustiti lansko evropsko prvenstvo?

Zelo težko. Vse tekme sem gledal in bil tudi v Zagrebu. Pogrešal sem reprezentančne soigralce, ki so se odlično borili.