Za nogometaše, ki sestavljajo enega najboljših napadov vseh časov, se je sinoči zdelo, da so poleg uradne tekme odigrali še interno. Argentinec, Urugvajec in Brazilec so namreč med seboj kar tekmovali, komu bo z mojstrskimi potezami od gledalcev na stadionu uspelo zvabiti večji aplavz.

Za uvodne ovacije je že v prvem polčasu s čudovitim zadetkom s prostega strela poskrbel Messi, s čimer pa odpora gostov ni strl, saj je Celta še pred zaključkom polčasa po uspešno izvedeni najstrožji kazni Johna Alberta Guidettija izenačila na 1:1. Katalonski stroj je na svojo delovno temperaturo tako prišel šele v drugem delu, v katerem je Neymar navduševal s preigravanji, Messi s podajami, Suarez pa s tresenjem nasprotnikove mreže.

Čeprav je v drugem polčasu padlo kar pet golov, pa je bil najatraktivnejši, zanimivo, dosežen z enajstmetrovke. Odgovornost za izvajanje najstrožje kazni je padla na pleča Messija, ki pa je, namesto da bi streljal, žogo zgolj potisnil nekaj metrov naprej, nakar je do nje kot prvi stekel Suarez in jo brez večjih težav potisnil za hrbet zmedenega vratarja Celte Sergia Alvareza.

Domiselna akcija se je po spletu razširila kot požar, a obenem sprožila tudi kar nekaj polemik o njeni regularnosti. Iz posnetka je namreč razvidno, da je Urugvajec v kazenski prostor utekel še preden se je njegov soigralec sploh dotaknil žoge.

»Akcijo smo vadili na treningu. Pravzaprav bi moral zadeti jaz, vendar je bil Luis nekoliko bližje,“ je po tekmi novinarjem obrazložil Neymar, branilec Jordi Alba pa je pristavil: »Nisem vedel, da bo Messi podal, saj je kaj takega ob enajstmetrovkah neobičajno. A gre za nogometaša, ki se vedno domisli nečesa novega.«

Ob tem seveda velja dodati, da akcija Messija in Suareza ni zrasla na njunem zelniku, saj so jo v preteklosti že izvedli tudi nekateri drugi nogometni asi. Med drugim Johan Cruyff in Jesper Olsen leta 1982 v dresu Ajaxa, kot tudi nekdanja topničarja Thierry Henry in Robert Pires, ki pa sta bila pri tem precej nespretna.