Da tokratni All-Star vikend še dolgo ne bo utonil v pozabo, sta že v soboto poskrbela Aaron Gordon (Orlando Magic) in zmagovalec tekmovanja Zack LaVine (Minnesota Timberwolves). Njuni stanovski kolegi so z izjemno predstavo dan kasneje celoten dogodek le še nadgradili.

Tekmo med Vzhodom in Zahodom bi še najlažje opisali kot tekmo presežkov. Moštvi sta namreč skupno dosegli neverjetnih 369 točk, s čimer sta prejšnji rekord, postavljen na lanski tekmi zvezd, presegli za kar 48 točk. Košarkarji so sicer dosegli še nekaj mejnikov, kot je na primer največje število točk v enem polčasu. Zahod jih je namreč v prvem dosegel kar 92, v drugem pa dosežek še popravil za izdatnih 12 točk. Prav tako je bilo zadetih in sproženih največ metov tako za tri (31/149) kot tudi za dve točki (82/149) doslej.

Srečanje je sicer potekalo tako, kot se za dogodek takšnega kalibra spodobi. Igra v obrambi je bila drugotnega pomena, atraktivne akcije v napadu pa so se vrstile kot po tekočem traku. Najboljši strelec tekme je bil član poražencev in napadalec Indiane Pacers Paul George, ki je z 41 točkami le za točko zgrešil najboljši dosedanjih dosežek posameznika na tekmi All Star Wilta Chamberlaina iz leta 1962, medtem ko je najboljši strelec lige Stephen Curry tekmo ob metu 10/18 sklenil pri 26 točkah.

A največ ovacij tokrat niso poželi Paul George, Stephen Curry ali Russell Westbrook, temveč Kobe Bryant. Za sedemintridesetletnika je bil to že osemnajsti in tudi zadnji nastop na tekmi zvezd, saj po koncu sezone odhaja v pokoj, tekma v dvorani Air Canada Center pa je tudi zaradi tega dobila še na dodatni spektakularnosti. Eden najboljših igralcev v zgodovini lige NBA se je zaustavil pri desetih točkah, sedmih asistencah in šestih skokih, igrišče pa zapustil minuto pred zaključkom dvoboja in bil deležen skandiranja in ovacij celotne dvorane.

»Verjamem, da so vsi ljudje hrepeneli po tem, da bi videli Kobeja Bryanta še na zadnji All Star tekmi. Štejem si v veliko čast, da sem bil del tega in sem lahko opazoval, kako se poslavlja,« je po tekmi dejal MVP srečanja Westbrook in dodal, da je bil prav zaradi tega tokrat še toliko bolj motiviran.

Košarkarski spektakel bo sicer v prihodnjem letu med 17. in 19. februarjem gostilo mesto Charlotte, ki utegne biti znova nekaj posebnega, saj je lastnik tamkajšnje ekipe najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan.