Ob deseti uri smo zasedli Pritličje, sicer novejše klubsko prizorišče, rahlo presenečenje nad velikostjo ali bolje rečeno majhnostjo prostora je pregnal član razširjene ekipe nastopajočih z razmislekom o intimnosti takšnega prizorišča. Bend je brez odvečne vneme začel zavzemati prostor na odru, ko pa je oder s svojo karizmo dopolnila tudi Melee, prvi in nezamenljivi glas štiričlanske zasedbe, se je pričelo glasbeno potovanje po zvočni pokrajini albuma, potovanje z intimno pesmijo strojev.

Nastop se je odvijal tekoče z brezhibno izvedbo, kot dobro namazan stroj, ki zdaj prede v oddaljene globine in se iz njih rohneče vrača. Praznovanje, kot je dogodek v nekem trenutku med nastopom opisala vokalistka Melee, je pridobilo še nekaj intime, ko sta se zasedbi na odru pridružila Mojca Krevel na vokalu in na kitari Hannes Jaeckl. Oba sta pripomogla k dokončni obliki albuma, ki ga iz nemškega jezika prevedemo v Pesem strojev, zato je bila njuna prisotnost na odru povsem na mestu. Samemu nastopu v nekaj skladbah nista prinesla občutne razlike. Pač pa je simbolna vrednost sodelovanja Mojce toliko močnejša. Kot vokalistka zasedbe Niowt je v devetdesetih krojila podobe slovenskega alternativnega rocka, seveda tudi takrat skupaj z Melee v zasedbi Psycho-path, katere logično nadaljevanje je zasedba Werefox.

Po slabi uri spoznavanja z novim materialom je bend za konec odigral še izbor iz prvenca I'm memory in napolnjen prostor se je še rahlo bolj razživel. Seveda, intimno.

Zvok Werefox je bil ta večer v živo močan, rezek, kitarsko prvinski, na trenutke trd kot skala. Ritem je bil ujemljiv, takšen, ki popelje v pozibavanje, v minimaliziran intimen ples, ki se v pododrje širi z značilnim Meleejinim gibanjem in prepevanjem. Prav vokal vnaša osnovno melodičnost v razgibano muziciranje, ki presega zgolj melodijo in raje gradi raznovrstne ambiente, hipnotične repeticije in ritmične posebnosti.

In tako. Slovenska alternativna glasbena produkcija je z drugim dolgometražnim dejanjem zasedbe Werefox dobila še en odličen izdelek, ki se resnici na ljubo na polno spogleduje s širšim občinstvom tako doma kot v tujini. A vendar se z nerazumnim vmešavanjem politike lahko zgodi, da mu bo ta presežen status odvzet, kajti album z besedili v angleškem jeziku in z naslovom v nemškem jeziku po predlagani zakonski regulaciji žal ne bo več slovenski. In tudi ne evropski, odkar smo se odpovedali ideji multikulture.