Dva kroga pred koncem košarkarske lige ABA se zdi, da sta v boju za obstanek le še Tajfun in Sutjeska. Šentjurčani, ki so v 24. krogu izgubili proti Partizanu, so v slabšem položaju, saj imajo zmago manj od črnogorskega moštva, a jih v igri ohranjata na papirju lažja nasprotnika (MZT v gosteh, Igokea doma proti Budućnosti v gosteh in Zadar v gosteh) in dejstvo, da so dobili oba letošnja medsebojna obračuna. Če bi imeli moštvi po koncu rednega dela enak izkupiček, bi bil tako v prednosti Tajfun. Poraz ob koncu tedna je doživela tudi Krka, medtem ko je Olimpija presenetila Mego Leks v gosteh. Glavni krvnik Tajfuna v Celju je bil Edo Murić, ki v dresu Partizana po prihodu trenerja Aleksandra Džikića niza odlične predstave. Slovenski reprezentant je zadel kar šest trojk od sedmih poizkusov in tekmo končal pri 22 točkah. »V prvem polčasu smo igrali tako, kot smo med tednom načrtovali. V prelomnem trenutku drugega polčasa se nam je igra ustavila, iz brezna pa se nam ni več uspelo dvigniti,« je dejal trener Tajfuna Dejan Mihevc, ki zdaj podobno kot Olimpija in Krka vse misli usmerja v pokal Spar.

Olimpija je v Sremski Mitrovici proti Megi Leksu večino obračuna tesno vodila, v zaključku pa ji je uspeh s trojko zagotovil Miha Lapornik. »Zelo pomembna zmaga za nas. Imeli smo nekaj padcev v igri, a kljub temu smo na koncu odigrali moštveno, kar je bilo ključno,« je ocenil Olimpijin Sava Lešić, ki je 19 točkam dodal enajst skokov. Ljubljančani so si zagotovili obstanek v ligi ABA, z zmagama v zadnjih dveh krogih na gostovanju pri Metalcu in v Stožicah proti Partizanu pa bi ob ugodnem razpletu preostalih tekem lahko prišli celo do petega mesta.

Nič kaj rožnata ni situacija v Novem mestu, kjer trener Vladimir Anzulović, ki je nasledil Ivana Velića, ni prinesel želenega dviga forme. Na mestu je vprašanje, če nekdanji Krkin igralec morda ni stopil v prevelike čevlje. »Pričakoval sem boljšo igro svojih košarkarjev, najbolj v obrambi in kar se tiče individualne odgovornosti,« je bil po porazu proti Ciboni v Zagrebu nezadovoljen Anzulović.

Liga ABA, 24. krog: M. Leks – Olimpija 78:81 (Jaramaz 14; Lapornik 23, Lešić 19, Nikolić 11), Tajfun – Partizan 65:83 (Čebular 15, Ponjavić 12; Murić 22), Cibona – Krka 85:78 (Joksimović 20, Šiško 2; Ivanov 21, Lalić 16, Lapornik 13, Rebec 10), C. zvezda – Sutjeska 96:67 (Zirbes 21; Vranješ 23), Cedevita – Metalac 77:63 (Bilan 20; Jevtović 24), že odigrano: Zadar – MZT 84:72, danes ob 21. uri: Budućnost – Igokea, vrstni red: Budućnost 21-2, C. zvezda in Cedevita po 18-6, M. Leks 16-8, Partizan, Cibona in Zadar po 11-13, Olimpija 10-14, MZT, Krka in Metalac po 9-15, Igokea 9-14, Sutjeska 8-16, Tajfun 7-17.