Enega od vrhuncev All stars vikenda je vselej tudi tekmovanje v zabijanju. Že nekaj let se mu sicer izogibajo največji zvezdniki v ligi NBA, a zato ni nič manj zanimivo. Tokrat sta se v finalu pomerila lanski zmagovalec Zack LaVine (Minnesota Timberwolves) in Aaron Gordon (Orlando Magic), ki sta poskrbela, da so njuna zabijanja vsi v dvorani Air Canada Center v Torontu navdušeno spremljali na nogah.

Po več izjemnih potezah, akrobacijah in »poletih« je zmaga pripadla Lavinu, ki je tako kot četrti v zgodovini dvakrat zapored slavil na tekmovanju v zabijanju in ponovil dosežke Michaela Jordana (1987 in 1988), Jasona Richardsona (2002 in 2003) in Nata Robinsona (2009 in 2010).

Zanimiv je bil tudi razplet tekmovanja v metu za tri točke, kjer sta se v finalu srečala soigralca iz najboljše ekipe lanske in letošnje sezone (Golden State Warriors) Klay Thompson in Stephen Curry. Slednji je glede na številne rekorde in naziv trenutno najboljšega košarkarja na svetu veljal za favorita, a mu je Thompson prekrižal načrte in pobral lovoriko ter vsaj za nekaj časa tudi pravice do bahanja v garderobi.