Britanski urad za zdravje in varnost je proti britanskemu producentu Vojne zvezd Foodles Production vložil kazensko ovadbo zaradi ogrožanja varnosti igralcev, in sicer Harrisona Forda, ki se je junija 2014 poškodoval na sceni snemanja filma Vojna zvezd v studiih Pinewood blizu Londona. Nanj naj bi padel del scene, natančneje hidravlična jeklena vrata vesoljske ladje Tisočletni sokol, ki mu je zlomil nogo. S helikopterjem so ga morali odpeljati v bolnišnico na operacijo. V nesreči je bil poškodovan tudi J. J. Abrams, ki je skušal Forda rešiti izpod odpadlega kosa scenografije.

73-letni Ford je bil tako hudo poškodovan, da dva meseca ni mogel nadaljevati snemanja, zato so celo prekinili produkcijo filma. Britanski uradniki so ob vložitvi ovadbe zapisali, da morajo vsi delodajalci poskrbeti za varnost delavcev in da je dovolj dokazov, da britanski producent, ki je sicer del Disneyjevega koncerna, ni poskrbel za varnost igralcev. Producenti seveda trdijo, da je med snemanjem varnost na prvem mestu, in so nad odločitvijo razočarani. Na sodišče bodo morali 12. maja. Ni znano, ali bo proti njim tožbo podal tudi Harrison Ford, ki je za vlogo Hana Sola dobil 34 milijonov dolarjev,

Film Vojna zvezd – sila se prebuja je globalno zaslužil že dve milijardi dolarjev. V studiih Pinewood pa že snemajo osmi del vesoljske sage. Marca bodo teden dni snemali tudi v Dubrovniku, kjer bodo posneli zunanje kadre mestnega obzidja in starega mestnega jedra. Osmi del Vojne zvezd bo premiero doživel decembra 2017.

Wilson in Stiller, najboljša prijatelja

Igralec Owen Wilson ni prav reden gost rumenega tiska, čeprav je tudi v njegovem življenju marsikaj zanimivega. Denimo to, da je najboljši prijatelj igralca Bena Stillerja. Skupaj sta posnela 13 filmov, nazadnje drugi del Zoolanderja. Njuno prijateljstvo se je začelo, ko je Stiller Wilsonu poslal pismo, v katerem je hvalil njegovo igro. Ugotovila sta, da se med pohajkovanju po New Yorku smejita istim stvarem, zato sta ostala prijatelja in sodelavca. Veliko manj kot v prijateljstvu pa je 47-letni igralec stanoviten v razmerjih z dekleti. Med njimi sta bili tudi Sheryl Crow (ki je o njem napisala pesem) in Kate Hudson. Ima tudi dva otroka, a z njunima mamama ni zdržal dolgo. Dve leti nazaj mu je osebna trenerka rodila sina, a je igralec izjavil, da z njo nikoli ni imel razmerja. Z materjo prvega sina, rojenega leta 2011, je bil celo šest mesecev. Wilson se je v rumenem tisku pojavljal tudi leta 2007, ko je padel v depresijo in skušal narediti samomor. Od tedaj se umika medijem in tudi intervjujev ne daje rad.

Igralec je zdaj zelo zaposlen s promocijo novega Zoolanderja. V ta namen sta s Stillerjem kot lutki pozirala v izložbi rimske Valentinove trgovine.

Ob tem je igralec priznal, da je med poletnim bivanjem v Rimu, ko se je po mestu vozil s kolesom, večkrat zavil v Valentinovo trgovino in se zaljubil v njegove pižame.

V eni od njih je nastopil tudi na Valentinovi modni reviji v Parizu. Za potrebe filma seveda, saj je do mode sicer precej brezbrižen.

Stephen Fry se je hotel ubiti

Britanski igralec, pisatelj in aktivist Stephen Fry je v dokumentarcu na BBC, ki govori o manični depresiji, priznal, da je leta 2012 poskušal narediti samomor, potem ko je intervjuval ugandskega ministra za etiko Simona Lokodo. Takrat je snemal serijo o življenju homoseksualcev po svetu. Fry, ki ne skriva svoje homoseksualnosti, je homofobnega ministra intervjuval prav v času, ko je Uganda za homoseksualnost uvedla smrtno kazen. Minister mu je zagrozil, da ga bo aretiral, če bo v državi promoviral homoseksualnost. »Po pogovoru sem šel v hotelsko sobo, spil steklenico vodke in vzel pest sedativov,« je priznal Fry. V navalu depresije je bil prepričan, da je izginilo njegovo bistvo in da vidi le še konec. Rešil ga je uslužbenec hotela, ki ga je nezavestnega našel na tleh sobe, in odpeljali so ga v bolnišnico.

Po vrnitvi v London je njegov psihiater celo hotel tožiti televizijo, ker ga je postavila v položaj, ki je ogrozil njegovo duševno zdravje. Fry namreč velja za vidnega aktivista za pravice gejev, prav tako pa ne skriva, da ima manično depresijo. Na BBC je o svoji bolezni prvič spregovoril pred desetimi leti v dokumentarcu, za katerega je prejel emmyja. V tokratni oddaji pa pripoveduje, kako se je zaradi napornega urnika stanje bolezni poslabšalo, a jo do neke mere lahko obvladuje. Fry je predsednik dobrodelne organizacije Mind, ki se bori za večje družbeno zavedanje o duševnih boleznih. V njihovi zadnji akciji so se borili proti zaprtju ene od britanskih ustanov za duševno zdravje.

Izraelska prva dama nadlegovala osebje

Izraelska prva dama Sara Netanjahu bo morala bivšemu skrbniku njene rezidence plačati 41.000 evrov, ker ga je v času njegove službe nadlegovala.

Ženo izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja je na izraelskem delavnem sodišču tožil Meni Naftali in trdil, da ga je prva dama besedno žalila in nadlegovala. Prva dama je to zanikala, premier pa je dejal, da gre za »zlonamerne govorice«, toda sodišče je v sodbi očitno našlo dovolj dokazov. Poleg hišnika jo je nadlegovanja obtožila tudi bivša gospodinja, a to tožbo so razrešili s poravnavo. Izraelski časopis Haaretz opisuje razmere v rezidenci kot okolje terorja, strahu, groženj in nasilja. Pred sodiščem je pričalo več bivših zaposlenih v rezidenci. Prva dama je bila do vseh žaljiva, na vse je kričala, jih zmerjala in poniževala. Postavljala jim je tudi nerazumne zahteve. Skrbnika je denimo ob treh zjutraj poslala v trgovino, da ji prinese mleko v plastični steklenici in ne v tetrapaku, kakršnega so imeli v hladilniku. Spet drugič je vanj vrgla vazo z dan starim šopkom, češ da cvetje ni dovolj sveže. Del odškodnine je Naftali dobil tudi zato, ker mu je obljubljala stalno zaposlitev, ki pa je seveda ni dobil.