Vsako leto pred podelitvijo oskarjev je v zraku veliko vprašanj, ki sploh niso povezana z dobitniki nagrad. Poleg tega, katere modne oblikovalce bodo izbrale igralke za svoje obleke, da se pokažejo na rdeči preprogi, prav vse zanima tudi, kaj bo v vrečki luksuznih daril, ki jih dobijo vsi nominiranci. Letos bo darilna vrečka dosegla rekordno vrednost 232.000 dolarjev, kar je skoraj 30 odstotkov več, kot je bil darilni paket vreden lani.

Med darili bo nekaj razkošnih in nekaj res bizarnih. Denimo toaletni papir, ki ga prodajajo po 275 dolarjev za rolico, pravzaprav ne rolico, temveč škatlico s 25 lističi in balzamom za zadnjo plat. Ne, ni zlat, je pa narejen za razvajene riti. V švicarskem podjetju Joseph's Toiletries, kjer ga izdelujejo, trdijo, da je ta toaletni papir »čudež umetnosti izdelave papirja, ki zagotovi maksimalno nežnost«. Zelo ga ceni Gwyneth Paltrow, saj je na svoj seznam najboljših daril zapisala tudi devetmesečno zalogo tega »novega zlatega standarda toaletnega papirja«.

Med bolj nenavadnimi letošnjimi oskarjevskimi darili je tudi 1900 dolarjev vreden vampirski lepotilni tretma prsi, pri katerem ženski iz roke v prsi vbrizgajo njeno lastno kri, da izboljšajo videz in mehkobo kože. Ob tem so personalizirani bonboni M&M po 300 dolarjev za vrečko res nekaj vsakdanjega. Vedoč, da morajo zvezdniki Hollywooda nenehno skrbeti za svoj videz, so v paket dali še nekaj ur vadbe z najboljšim osebnim trenerjem, popolne obdelave v zdraviliščih, za 5000 dolarjev lepotnih posegov in dosmrtno zalogo kozmetike Lizora, vredno 31.000 dolarjev.

Da zvezdnikom ne bo dolgčas, so v paketu še celoletni najem avtomobila audi, vreden 45.000 dolarjev, po nekaj nočitev v hotelih v Italiji, denimo ob jezeru Como, osebni 15-dnevni treking za dve osebi po Japonski, vreden 54.000 dolarjev, in najdražje darilo – 55.000 dolarjev vreden desetdnevni VIP-izlet v Izrael. Prav to darilo je povzročilo nemalo negodovanja, celo poziv k bojkotu podelitve, saj naj bi s tem Izrael podkupoval hollywoodske zvezdnike in pri tem zanikal, da v Palestini teptajo človekove pravice.