Borussia Dortmund je v torek v četrtfinalu nemškega pokala gostovala pri Stuttgartu in po zaslugi zadetkov Marca Reusa, Pierra-Emericka Aubameyanga in Henrikha Mkhitaryana slavila s 3:1. V Stuttgart so jih prišli podpreti tudi njihovi navijači, ki pa so bili vse prej kot dobre volje, saj so za ogled srečanja morali odšteti kar 70 evrov. Odločno preveč, so bili prepričani številni, ki so v znak protesta najprej bojkotirali prvih 20 minut dvoboja, nekoliko kasneje pa igrišče zasuli še s teniškimi žogicami.

»Seveda tega ne želimo početi, a se nam zdi, da preprosto moramo. Ne počutimo se dobro, ko svoje ekipe ne podpiramo prvih 20 minut, a to je treba storiti,« je za BBC pojasnil navijač rumeno-črnih Marc Quambusch.

Protest Liverpoolčanov uspešen

V boju za nižje cene vstopnic pa nemški ljubitelji okroglega usnja niso osamljeni. Svojo nestrinjanje s pohlepno politiko kluba so pretekli konec tedna izrazili tudi navijači angleškega Liverpoola. Okoli 10 tisoč jih je med sobotno prvenstveno tekmo proti Sunderlandu stadion zapustilo v 77. minuti srečanja. 77 funtov (slabih sto evrov) naj bi po novem namreč znašala cena, ki bi jo morali obiskovalci odšteti prihodnjo sezono za sedež na prenovljeni glavni tribuni Anfielda.

Protest privržencev Liverpoola je na Otoku dobil veliko podporo v medijih in tudi med navijači ostalih klubov, kar je verjetno pripomoglo k temu, da je bil uspešen. Lastniki Liverpoola so namreč včeraj zvečer v javnost poslali sporočilo, da so storili napako in da razumejo razočarane navijače. Sporočilo protesta so razumeli, zato so sklenili, da bodo na Anfieldu še vsaj dve sezoni cene vstopnic ostale nespremenjene.

Na strani navijačev tudi Cameron

Zanimivo, vse bolj pereča problematika dragih vstopnic je po poročanju spletnega portala RT vzbudila celo pozornost britanskega predsednik vlade Davida Camerona, ki je na zadnji parlamentarni seji dejal: »Mislim, da to predstavlja težavo. Nekateri klubi zelo pogosto, celo vsako sezono, dražijo vstopnice. In to kljub dejstvu, da ogromne količine denarja prejmejo s strani sponzorjev, od prodaje svojega blaga in drugih virov,« je dejal Cameron in obljubil, da bo podrobno preučil predlog, da se navijačem dodeli mesto v upravnih odborih klubov, s čimer bi pridobili večji vpliv pri oblikovanju cen vstopnic.