Smučarka Lindsey Vonn podira rekorde alpskega smučanja. Zdi se, da se je letos osredotočila le na smučanje, saj ni več zvezda rumenega tiska zaradi svojega ljubezenskega življenja, tako kot je bilo to v preteklih letih. To, da je samska, je potrdila decembra, ko je v reviji Health tudi zagotovila, da bo še nekaj časa ostala samska in se osredotočala le nase. »Nisem še pripravljena, da bi imela družino, a v nekem trenutku se bo zgodilo tudi to,« je dejala 31-letna Američanka Lindsey Vonn.

Njeno ljubezensko življenje je bilo vedno odločilno za njeno smučanje. Kot velika zvezda svojih zvez niti ne more skrivati, je pa nekajkrat precej odkrito spregovorila o svojem ljubezenskem življenju. Prvič pri šestnajstih, ko je v Park Cityju spoznala tedaj 25-letnega smučarja Thomasa Vonna. Čeprav je njen oče nasprotoval zvezi, sta se leta 2007 poročila. Njeno življenje se je tedaj zdelo popolno, vendar je skrivala veliko skrivnost – depresijo.

Prvič je padla v depresijo kot najstnica, ko so se ločili njeni starši. Tedaj je vso svojo frustracijo usmerila v smučanje. »Vedno sem svoja občutja kanalizirala v smučanje, vso svojo jezo, vse razočaranje, vse razočaranje, vso negotovost. Doslej je vedno delovalo,« je priznala Lindsey.

Golfist, ki ga še vedno ljubi

Po enem letu zakona je znova padla v depresijo. Tedaj ji ni pomagalo niti smučanje. »Bila sem kot zombi,« je opisala svojo bolezen. Čeprav ji je mož stal ob strani v času bolezni, to ni moglo rešiti zakona: »V zakonu sem bila res nesrečna.« Po štirih letih zakona se je ločila in sesul se ji je svet, saj v njeni popolni sliki življenja ni bilo prostora za ločitev. V sezoni po ločitvi je bila bleda sence šampionke.

Kmalu je z novo zvezo pretresla svet rumenega tiska. Še preden je bila uradno ločena, se je govorilo, da je njen novi izbranec največji zvezdnik svetovnega golfa Tiger Woods. Ta se je pred tem zaradi nenehne nezvestobe ločil od žene, švedske manekenke Elin Nordegren. Vonnova in Woods sta se spoznala leta 2012, uradno sta postala par marca 2013 in v hipu tudi zvezdi tabloidov. Po skoraj treh letih sta se razšla, uradno zaradi »nezmožnosti usklajevanja hektičnih življenj«. Oba sta odločna zanikala, da bi se razšla zaradi Woodsove nezvestobe.

Lindsey Vonn so nemudoma pripisali novega ljubimca, tokrat bivšega fanta Britney Spears in hollywoodskega producenta Charlieja Ebersola, ki slovi po tem, da ima za dekleta rad zvezdnice. Med njimi sta bili tudi ruska teniška igralka Marija Šarapova in igralka Demi Moore. Vonnova je tedaj zatrdila, da sta le prijatelja. Kajti že čez nekaj mesecev, konec lanskega leta, je na CNN priznala, da še vedno ljubi Woodsa, da se sicer ne videvata, a sta v stikih prek SMS-sporočil. A hkrati je dodala, da je kakršna koli zveza ta hip zanjo utopija. »Pred seboj imam mogoče še tri leta smučarske kariere. Zato je prav, da se sedaj osredotočim na smučanje,« se je odločila Vonnova.

Lucy je kupila v Bologni

Tako je po rekordnih zmagah v Cortini d'Ampezzo ugotovila, da je edino živo bitje, ki jo spremlja ta hip, njena trimesečna španjelka Lucy, ki jo je kupila v Bologni. Novinarjem ESPN je po zmagi dejala, da je v resnici precej osamljena in da je lepo, da jo v sobi pričaka vsaj psička: »Kadar imam slab dan, se je težko vrniti domov. Lepo je, da me tam pričaka obraz psičke, ki je navdušena, da se vrnem domov, ne glede na to, ali sem zmagala ali izgubila.« Poleg psičke Lucy ima doma v Ameriki še dva psa, Leva in Medveda, ki sta se novembra stepla in pri tem smučarko ugriznila v roko.