Novo prizorišče je prineslo nov uspeh slovenskih smučarskih skakalcev. Jurij Tepeš, Robert Kranjec ter Domen in Peter Prevc so tokrat navdušili v ekipni konkurenci, potem ko so v Oslu prepričljivo ugnali tekmece. Več kot 30 točk je za Slovenijo zaostala domača Norveška, tretji pa so bili Japonci.

»Dobro je bilo, da so bile precej enakovredne razmere za vse. Naši tekmovalci so res pokazali svoje boljše skoke, pokazali so, da so stabilni. V pravo formo prihajajo poleg Petra tudi drugi. Dobrih je bilo osem skokov in to je zadostovalo za kar izdatno zmago,« je bil zadovoljen slovenski trener Jani Grilc. Slovenska reprezentanca je z nestrpnostjo pričakovala posamično preizkušnjo, ki pa je zaradi goste megle odpadla.

Vrhunske uvrstitve so konec tedna dosegle tudi slovenske smučarske skakalke. Sicer se nobena med njimi v Hinzenbachu ni uvrstila med najboljšo trojico, a so Slovenske kljub temu dosegle izjemen ekipni uspeh. Maja Vtič in Ema Klinec po dvakrat ter Špela Rogelj so se v Avstriji uvrstile med najboljšo deseterico. Razred zase je bila obakrat Japonka Sara Takanaši, ki je pri 19 letih dosegla že 41 zmag svetovnega pokala.

»Ob takšnih uspehih je lepo biti trener. Škoda, ker ni bilo ekipne tekme. Po domače povedano bi nažgali Japonke, Avstrijke in Nemke. Veseli smo, da se nam dogajajo takšni rezultati. Ostaja pa grenak priokus. Priznati moram, da sem bil jezen, prvič zelo jezen, ker je Maja Vtič morala dvakrat čakati 40 sekund na nastop. V prvi seriji je bilo spodaj nekoliko rdečih znakov zaradi vzgornika, drugo serijo pa je imela veter v hrbet in bi jo lahko vodja tekmovanja oziroma tisti, ki je prižigal luči, dal ven, da bi še enkrat naredila celotno pripravo na skok. Eno številko pred njo so dali Danielo Iraschko - Stolz lepo še enkrat,« je dejal glavni trener slovenske skakalne ženske reprezentance Stane Baloh.

Svetovni pokal v smučarskih skokih se bo za ženske nadaljeval konec tedna na Ljubnem ob Savinji. »V soboto smo se pri večerji z dekleti usedli skupaj. Pogledal sem vremensko napoved, ki je slaba. Imeli smo načrtovan trening za danes, a so nas obvestili, da skakalnica še ne bo pripravljena. Napoved je slaba, veliko dežja,« je o težavnih pripravah na domači vrhunec spregovoril Baloh. uš, sta