Olimpiji je nedeljski večer v Stožicah pokvarila zagrebška Cedevita, ki je poskrbela za že 14. poraz Ljubljančanov v letošnji ligi. Po enakovredni igri v prvih treh četrtinah so favorizirani gostje poskrbeli za delni izid 16:2, Ljubljančani so se slabi dve minuti pred koncem približali le na dve točki zaostanka (82:84), a nato v dveh napadih prejeli pet točk. »Glavni razlog za poraz je v obrambi, kjer smo igrali preslabo. Dogovor pred tekmo je bil, da igramo v obrambi po vsem igrišču vseh štirideset minut, da poskusimo utruditi načeto Cedevito. Na terenu tega nismo realizirali. Mislim, da smo odigrali zgolj pet minut presinga, dobili pa smo kar 91 točk, kar je preveč, če želiš razmišljati o zmagi,« je dejal Olimpijin trener Gašper Potočnik, njegova ekipa pa ima le dve zmagi več od zadnjeuvrščenega Tajfuna.

Tajfun je padel na zadnje mesto po visokem porazu v Valjevu proti neposrednemu tekmecu za obstanek. Šentjurčani so doživeli že deveti zaporedni poraz, nazadnje pa so slavili 11. decembra lani. Na začetku zadnje četrtine so gostje zaostajali le za točko (57:58), pokopale pa so jih tri zaporedne trojke Metalca, ki jih je skupno dosegel kar 13 iz 35 poskusov (Tajfun devet iz 30 poskusov).

Tako kot Olimpija ima tudi Krka tri kroge pred koncem le devet zmag in je še vedno v nevarnih vodah. Dolenjci so imeli v Nikšiću priložnost za zmago v rednem delu tekme, a je mladi Matic Rebec, potem ko je po njegovih treh zaporednih trojkah Krka dve minuti pred koncem povedla s 73:71, nato zapravil naslednja dva napada. Pri izenačenju na 75:75 je Rebec v zadnjem napadu, za katerega so imeli Novomeščani 23 sekund časa, zgrešil met za zmago, v podaljšku pa je bila boljša Sutjeska, čeprav je na tekmi zgrešila kar 17 prostih metov (Krka 13).