Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Espanyol - Real Sociedad
0, 2
Espanyol je v krizi, saj je brez zmage že osem tekem, od katerih jih je kar šest izgubil, zato se je znašel v boju za obstanek v ligi. Real Sociedad je sicer do zdaj zbral le dve točki več, a je v zadnjih tednih v vzponu in je v letu 2016 od petih tekem izgubil le eno.

Nogomet - Francija - 2.liga

Le Havre - Dijon
0, 2
Dijon je v letošnji sezoni že več kot 15 krogov povsem pri vrhu lestvice in zagotovo računa na napredovanje v prvo ligo. Na dosedanjih 24 tekmah je zmagal 14-krat in doživel le štiri poraze. Le Havre predvsem doma igra zelo dobro, a vodilna ekipa bo verjetno prevelik zalogaj, da bi lahko domači računali na nov uspeh.

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Sporting L. - Rio Ave
1
Ob neprepričljivih predstavah Benfice in predvsem Porta ter seveda dobri formi se je Sporting letos nekoliko nepričakovano znašel v ugodnem položaju, da lahko celo postane prvak. Če bo moštvo iz Lizbone danes zmagalo, se bo vrnilo na prvo mesto, dve točki pred Benfico, Porto pa zaostaja še nekaj točk več. Glede na dosedanje domače tekme Sportinga (8 zmag in 2 remija) in podatek, da ima Rio Ave letos le eno gostujočo zmago, se zdi, da bodo tri točke verjetno ostale domačim.

Košarka - ZDA - NBA

Indiana - LA Lakers
1
Lakersi so v zadnjih dneh prikazali precej boljši obraz kot v večini ostalih tekem pred tem. Premagali so New Orleans in Minnesoto ter tesno izgubili proti močnemu San Antoniu, a verjetno je to bolj slučaj (zaradi podcenjevanja nasprotnikov) kot pravilo. Indiana se krčevito bori za končnico, saj je na Vzhodu velika gneča na lestvici od 3. do 9. mesta, zato nujno potrebuje vse zmage proti najslabšim moštom v ligi, med katere vsekakor spadajo tudi Lakersi.