Le še štirje krogi so do konca rednega dela v košarkarski ligi ABA, boj za obstanek pa je še vedno krčevit. Cibona in Zadar sta se z desetimi zmagami po vsej verjetnosti že rešila izpada, medtem ko osem moštev še vedno trepeta. Za slovenske predstavnike je 23. krog še posebej pomemben. Tajfun namreč gostuje pri Metalcu, kjer uspeh nikakor ni nemogoč. Hkrati lahko Šentjurčanom veliko uslugo naredi Krka, saj si nasprotnik Sutjeska deli zadnje mesto s slovenskimi državnimi prvaki. Olimpijo v Stožicah čaka obračun s Cedevito.

Kljub osmim zaporednim porazom Tajfun v Valjevo potuje z dobro novico, saj se vračata nosilca igre Ceola Clark in Emir Zimić. Poleg Metalca bodo Šentjurčani do konca rednega dela jadranskega tekmovanja moči merili še s Partizanom, MZT Skopje in Igokeo, torej nasprotniki, ki slovenskim državnim prvakom lahko vlivajo upanje za obstanek. »Kot ekipa in kot klub smo dokazali, da lahko igramo na ravni lige ABA. Naša želja je, da si zagotovimo možnost nastopanja v jadranskem tekmovanju v prihodnji sezoni, saj verjamemo, da smo lahko še močnejši. Na prihodnjih štirih obračunih bomo tako naredili vse, da nam to uspe,« pravi Dejan Mihevc.

Trener Tajfuna računa tudi na pomoč Krke, za katero je obračun proti Sutjeski prav tako izredno pomemben, zato popuščanja gotovo ne bo. Trener Vladimir Anzulović bo v Nikšiću pogrešal le Stefana Sinovca, medtem ko so gostitelji ostali brez Ratka Varde, ki je odšel v Libanon. »Smo pripravljeni in zbrani. Upam, da bodo v Nikšiću pogoji regularni ter da se bo liga ABA končala regularno, kot je bila tudi do sedaj,« je povedal Vladimir Anzulović.

Olimpija obračun s Cedevito pričakuje v dobrem trenutku, saj je zabeležila zaporedni zmagi proti Tajfunu in Maccabiju, medtem ko so Zagrebčani v nekaj dneh klonili proti Mega Leksu in Panathinaikosu. Predvsem proti Atenčanom je evroligaško moštvo s slabo igro nakazalo, da je morda v rahli krizi.

Liga ABA, 23. krog, danes ob 17. uri: Sutjeska – Krka, ob 19. uri: Metalac – Tajfun, ob 21. uri: Partizan – Zadar, jutri ob 17. uri: Igokea – C. zvezda, ob 19. uri: Cibona – M. Leks, ob 21. uri: Olimpija – Cedevita, ponedeljek ob 21. uri: MZT – Budućnost.