Spodnje perilo in Nobelova nagrada Susan Sarandon

Susan Sarandon, stara 69 let, je pretekli konec tedna na podelitvi nagrad Združenja filmskih igralcev poskrbela, da se je veliko pisalo o njenem oprsju. Na prireditev je namreč prišla oblečena v bel suknjič z globokim izrezom, tako da se je namenoma videl njen črni modrček. Ob tem je bilo vse skupaj še zabavneje, ko je igralka Kate Winslet preverila, ali so prsi Sarandonove prave. Večina je bila nad obleko navdušena. Le britanski TV-voditelj in kolumnist Daily Maila Piers Morgan je na twitterju zapisal, da je bila neokusna, saj so na prireditvi počastili tudi spomin na umrle igralce in da »obleka ni primerna za spominsko slovesnost«. Nemudoma je dobil dogovor uporabnikov twitterja, da ima igralka vso pravico, da se obleče, kot želi, voditelj pa da je staromoden. Odgovorila mu je tudi Sarandonova, in sicer s svojo fotografijo tokrat res le v spodnjem perilu. Morgan pa ji je nato poslal montažo golega sebe, ko le z zlato verižico okoli vratu leži pred kaminom.

Sarandonova je bolj kot po oblekah znana kot aktivistka. Je med redkimi Američani, ki se zavzemajo za minimalno plačo, brez dlake na jeziku pa je tudi povedala, da je »Donald Trump tak kot vaš pijani stric«. Ne nazadnje so jo Grki skupaj s prebivalci otoka Lezbos predlagali za Nobelovo nagrado za mir zaradi nesebične pomoči beguncem. Igralka je bila na Lezbosu nazadnje decembra, ko je tam preživela božične praznike in dokumentirala razmere, v katerih bivajo pribežniki.

Crawfordova v pokoj, da ne bi konkurirala hčeri

Ena prvih supermanekenk na svetu Cindy Crawford bo februarja stara 50 let. Uradno naj bi se po tridesetih letih kariere upokojila. Še naprej bo sicer pozirala v različnih projektih, ki se ji bodo zdeli zanimivi, a ne bo več delala kot manekenka. Ne zanika niti tega, da jo bodo še vsaj prihodnjih deset let fotografirali, a kot je dejala, se želi dostojanstveno postarati. »Ni potrebe po tem, da bi se še naprej dokazovala kot model. Posvetila se bom svojemu poslu, družini in prijateljem,« je zapisala na instagramu in tik za tem objavila svojo fotografijo, na kateri sije v vsej lepoti. Med njenimi najboljšimi prijatelji sta George Clooney in njegova žena Amal. Z možem Random Gerberjem sta poročena od leta 1998 in imata dva otroka, skupaj pa imata tudi nekaj podjetij, med drugim Cindy oblikuje pohištvo.

Lani je izdala knjigo o svoji karieri. Pravi, da ne obžaluje ničesar, niti neretuširanih fotografij, ki so lani zakrožile po medmrežju, češ, takšna je slavna manekenka v resnici.

Eden od razlogov, zakaj Cindy ne bo več delala kot profesionalni model, je tudi, da noče biti konkurenca hčeri. Tako je vsaj zatrdila v šali. Štirinajstletna Kaia je lani podpisala pogodbo z manekensko agencijo IMG Models in je ravno posnela svojo prvo pravo reklamo za luksuzni butik Chrome Heart. Hči je neverjetno podobna mami, ki je svojo manekensko kariero začela pri šestnajstih, pri osemindvajsetih pa je bila najbolj plačana manekenka na svetu, ki je na leto zaslužila šest milijonov dolarjev in pol.

Billa Gatesa so kot najstnika poslali k terapevtu

Res dolgočasno, da je bil ta teden za najbogatejšega Zemljana ponovno proglašen Bill Gates. Toda če ne drugega, smo o njem izvedeli nekaj novih podrobnosti iz njegovega otroštva. Denimo to, da je bil kot najstnik zelo nevzgojen in je redno izzival avtoritete, česar učitelji v šoli niso dobro prenašali. Zato so ga starši pri dvanajstih letih poslali k psihoterapevtu. »Bil je zelo prijazen, zaradi njega sem prebral veliko o Freudu. Prepričal me je, da ni prav, da nenehno provociram starše, ker s tem nič ne dokažem,« je dejal 60-letni bogataš.

Tam nekje pri štirinajstih je njegova izzivalna faza minila in vrgel se je na delo. Začel je programirati in najmanj pet ur na dan preživel poglobljen v računalnike. Zaradi tega je manjkal pri pouku, a do tedaj so se njegovi učitelji že navadili, da Gates ni navaden učenec. Kako da ne – pri 23 letih je že zaslužil 2,5 milijona dolarjev na leto in postal je deloholik, ki ni prenehal delati niti ob koncu tedna in med počitnicami. »Bil sem tako obseden, da sem poznal vse registrske številke uslužbencev, tako da sem že ob prihodu na delo vedel, kdo bo tisti dan manjkal,« je priznal.

Toda ultimativno vprašanje, na katero je odgovoril na Radiu BBC, je, kaj bi človek, ki ima vse, vzel s seboj na samotni otok. Res predvidljivo: brez internetne povezave ne bi odšel na samotni otok. A ker to ni bil dovoljen odgovor, je priznal, da bi s seboj vzel veliko devedejev z najboljšimi svetovnimi predavanji in pesmijo Under Pressure Queenov in Davida Bowieja.

Letos nevesta leta Jelena Rozga?

Severina in Jelena Rozga sta večni tekmeci. Če je lani Severina napolnila ves prostor rumenega časopisja s poroko s precej mlajšim partnerjem, bo letos očitno enako pozornost dobila 38-letna Jelena Rozga. Že lani poleti se je izvedelo, da ima novega fanta, 29-letnega Stjepana Hauserja, violončelista iz dua 2Cellos. Tudi on je precej mlajši kot pevka. In tudi on je svoje dekle po samo pol meseca zveze zaprosil za roko. Zgodba o zaroki se je začela, ko je pevka snemala naslovnico za novoletno številko hrvaške revije Glorija in je imela na roki prstan, ki ga ni snela niti med snemanjem. Na vprašanje, ali je zaročena, se je le nasmehnila. Stjepan Hauser pa je na enako vprašanje odgovoril, da sta se zaročila pred nekaj meseci. Zdaj živita skupaj v njenem stanovanju v Zagrebu.

Pevka nenehno ponavlja, kako je srečna, da sta se zaljubila na prvi pogled, da jo je privlačila njegova zmedenost, a je srečna, ker je našla moškega, ki zanjo skrbi »kot za zadnjo kapljico vode«. Nenehno si pošiljata sporočila, Stjepan jo rad spremlja na koncertih, prav tako ona njega. So se pa nemudoma začele pojavljati pripombe, da to počneta le zaradi promocije, saj je po spletu začela krožiti zgodba, da je Jelena Rozga lezbijka in je njena zveza s Stjepanom le krinka, saj je tudi on gej.