Tess Holliday ima tetovaže miss Piggy, Dolly Parton in Mae West, svojih idolov. Toda lani je ona postala vzornica mnogih deklet, ki sanjajo o manekenski karieri, pa ne nosijo oblačil številka 30. Tess Holliday nosi oblačila številka 54 in je supermanekenka. Zaslovela je na instagramu, toda lani je kot blisk zavzela modno industrijo in postala prva ženska s to konfekcijsko številko, ki je podpisala pogodbo z manekensko agencijo. Ne le to: bila je na naslovnici revije People, italijanskega Vanity Faira in postala obraz H & M v kampanji trajnostne mode.

Z goloto proti slabemu dnevu

Toda še bolj kot to je pomembno, da je globalna glasnica raznolikosti in sprejemanja svojega telesa ne glede na obliko in velikost. Njen projekt #effyourbeautystandards že od leta 2013 dekletom po vsem svetu pomaga dvigovati samozavest. »Ženske vseh starosti in oblik imajo težave s svojim telesom, toda večina o tem ne govori, ker jih je sram zaradi medijev,« je dejala za Independent. Na njenem računu na instagramu jo zaradi obilnosti tudi žalijo in zmerjajo, a kot meni, se pred tem zaščiti tako, da se zaveda, da internet ni resničnost, opozarja pa, da je lahko zelo nevaren. Toda Tess ima debelo kožo: že od malega je vajena, da jo zmerjajo, šolo pa je pustila, ko so ji sošolci grozili s smrtjo.

Kadar ima zdaj slab dan, na instagramu objavlja svoje napol gole fotografije v pozah kot Kim Kardashian. Sicer se telesa ne sramuje. Lani je ostro napadla stran Project Harpoon, kjer so njene fotografije spremenili s photoshopom in jo naredili bolj suho. Za letos napoveduje svojo modno znamko oblačil, njen cilj pa je, da bi Victoria's Secret pripravila do tega, da bi oblikovali tudi perilo večjih velikosti ter bi Tess postala Victoriin angelček. A realno ugotavlja, da se to verjetno nikoli ne bo zgodilo. Za nameček bo tridesetletnica letos rodila drugega otroka. Živi v Londonu z zaročencem, invalidno mamo in desetletnim sinom, ki ga je kot samohranilka rodila pri dvajsetih letih.