Iščejo kandidata z močnimi vodstvenimi in komunikacijskimi sposobnostmi ter znanji, izkušnjami in energijo, s katerimi bo lahko učinkovito vplival na razvoj zbornice. Kandidat oziroma kandidatka mora imeti sposobnosti učinkovitega mreženja in nastopanja, s katerim bo nadgradil dosedanje izkušnje. Pričakuje se tudi odlično pisno in ustno znanje tako slovenskega kot tudi angleškega jezika. Na razgovor, ki ga bo za zbornico opravila agencija Competo, bodo povabili le kandidate, ki najbolj ustrezajo razpisanim pogojem.

Izbrani kandidat bo odgovoren za postavitev poslovne strategije zbornice, pridobivanje novih članov, marketinške aktivnosti zbornice v podporo slovenskim in britanskim podjetjem ter promocijo in predstavitev izvoznih priložnosti britanskim podjetjem. Skupni cilj britanskih zbornic znotraj Centralne Evrope je povečanje britanskega izvoza v Slovenijo in spodbujanje slovenskih podjetij za investiranje v Veliki Britaniji.

Izvršni direktor/direktorica, ki upravlja s 100 tisoč evri letnega proračuna, mora med drugim sodelovati in poročati predsedniku BSCC in celotnemu upravnemu odboru ter britanskemu veleposlaništvu in veleposlaniku. Za več informacij glede delovnega mesta izvršnega direktorja zbornice je na voljo Laura Smrekar na gsm: 031 321 000.

Britansko-slovenska gospodarska zbornica deluje v Ljubljani od leta 2008. Trenutno združuje več kot 70 članov, pretežno majhnih in srednje velikih podjetij. BSCC je del svetovne mreže Britanskih gospodarskih zbornic, ki delujejo v več kot 40 državah po svetu in imajo v Veliki Britaniji preko 50 lokalnih zbornic. Prednostni cilj zbornice je združevati pravne subjekte, ki želijo pomoč pri poslovnem prodoru na trg Velike Britanije.

BSCC deluje v obeh smereh, saj je vključen v program Trade and Investment Growth Partnership, ki ga je oblikovala in finančno podprla britanska vladna agencija UK Trade & Investment, zadolžena za pomoč podjetjem iz Velike Britanije pri iskanju poslovnih priložnosti v Sloveniji. V enaki meri pa pomaga slovenskim podjetjem pri iskanju priložnosti v Veliki Britaniji.