Če še nimate izbrane pustne maske oziroma niste vešči obraznih poslikav, vas to soboto, 6. februarja, med 8. in 18. uro vabijo, da se oglasite v Okoljskem centru na Trubarjevi v Ljubljani, kjer bodo poskrbeli za pustno maskiranje. In če boste zamudili sobotne pustne dogodke, boste še zadnjo priložnost za uganjanje pustnih norčij imeli v torek. Že v sredo, ponekod pa že dan prej, se bodo namreč po vsej Sloveniji zvrstili pokopi oziroma sežigi pusta.

Pustovanje s Fake Orchestra

Na prav posebnem plesu in koncertu v maskah bodo na pustno soboto v Festivalni dvorani v Ljubljani nastopili sedanji in nekaj nekdanjih članov neutrudnega kolektiva Fake Orchestra, ki so se poimenovali Fake All Stars Orchestra, kar bo zagotovo prava poslastica za njihove oboževalce, kot tudi bogat glasbeni doživljaj za preostale ljubitelje kakovostne glasbe na tako hudomušen in norčav večer.

Pustna povorka in hokej v maskah

V Kranjski Gori pripravljajo pestro pustno dogajanje za staro in mlado. Že ob 9.30 bo zbor vozov in maske pred Hišo Pr'Katr' na Dovjem. Pol ure kasneje se bo povorka premikala do Mojstrane, kjer bodo na tamkajšnjem drsališču ob 11.30 že zbirali prijave za hokej v maskah in začeli otroško animacijo. Ob 17. uri bo sledilo pustovanje v piceriji Špajza, zvečer pa zabava v hostlu in baru Pr' Jozinu v Mojstrani.

Pustni karneval na Bledu

Na pustno soboto na Bledu pripravljajo pustni karneval s pustno povorko. V povorki bodo sodelovali društva, klubi in druga združenja s skupinskimi maskami. Vsak član organizirane skupine bo kot udeleženec povorke v organizirani skupini prejel pustni krof in čaj. Tema letošnje povorke je izbrana iz aktualne problematike: Supi, hostli in preostala blejska problematika… Pustni sprevod se bo začel na Grajski cesti pri hostlu Bledec. Vse skupine se bodo med 15. in 16. uro predstavile na promenadi pod občino Bled. Gost na odru pustne povorke bo Damjan Murko. Po prihodu povorke v Trgovski center Bled bo potekalo pustno rajanje: nastop skupine DarMar, skupinskih mask, pustno rajanje z živo glasbo in animatorji.

Pustovanje na Viru

Ob 14. uri in 26 sekund se bo zgodil 26. tradicionalni pustni karneval na Viru po Bukovčevi cesti, od papirnice Količevo do športnega parka Vir. Pod velikim šotorom v športnem parku pa se bo že od 15. ure odvijal velik otroški živžav z animacijo plesne šole Miki. Ob 20. uri se bo pustovanje nadaljevalo s skupino Gadi in ansamblom Saša Avsenika.

Pustno rajanje na Taboru

Ne zamudite letošnjega pustnega rajanja na Taboru, na katerem ne bo manjkalo dobre glasbe, plesa in drugih pustnih vragolij, ki jih bo povezovala njihova animatorka. Vrata bodo maškaram odprli ob 10. uri, vodeni program pa se bo začel ob 10.30 in trajal do 12.30. Ob prijetni glasbi in plesu se boste po koncu programa ohladili in rajanje končali ob 13.30. Med samim rajanjem pa se boste lahko odpočili v baru Tabor, kjer boste lahko spili osvežilno pijačo in pojedli še kakšen krof.

Pustni zajtrk pri Kinodvoru

V ljubljanskem Kinodvoru si bodo otroci na pustnem zajtrku ob 10. uri najprej ogledali filma Hokus pokus Albert (ob 11. uri), se najedli krofov in si ogledali čarovniško predstavo (ob 10. uri), na kateri bo čaral Roman Frelih.

Pustno jahanje ponija v maskah

Konjeniški klub Grič vabi to soboto otroke, stare od 4 do 12 let, na pustno jahanje, na katerem bodo s pustnimi maskami preganjali zimo in klicali pomlad. Otroci bodo pustno našemili tudi konje, se v maskah povzpeli na njih, potem pa se bodo posladkali s pustnim krofom in toplim čajem ter se ogreli v ogrevani brunarici.

Gala pustni ples

Grand hotel Union prireja glamurozen Gala pustni ples, ki bo organiziran v sklopu brazilsko obarvanih dogodkov. Ti se bodo letos odvijali v hotelu, uradnem zbirališču vseh podpornikov slovenske olimpijske ekipe, ki letos potuje v Rio. Zato se prepustite duhu olimpijskih iger in brazilskim karnevalom. Začeli bodo ob 20. uri, za pravo karnevalsko vzdušje bo poskrbela brazilska skupina Denise Dantas Quartet. ea