Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Rennes - St.Etienne
1, 0
Gneča pod vrhom lestvice v Ligue1 je vse večja in le šest točk loči moštva od igranja v ligi prvakov do nezavidljivega 11. mesta, ki ga trenutno zaseda ravno Saint-Etienne, ki očitno zelo pogreša usluge Roberta Berića, saj je bil pred njegovo poškodbo tik pod vrhom lestvice. Rennes je trenutno 8., ima točko več od današnjega nasprotnika, tekma pa je zato za oba zelo pomembna in si ne smeta privoščiti poraza. Diši po remiju, a glede na slabo formo St.-Etienna na gostovanjih, so apetiti domačih po treh točkah gotovo upravičeni.

Nogomet - Španija - Pokal

Sevilla - Celta Vigo
1
Sevilla je v zelo dobri formi. Na zadnjih 14 tekmah je kar 11-krat zmagala in doživela le en poraz, kar je dobra napoved pred polfinalom pokala, kjer se je uspela izogniti Barceloni. Pot do finalne tekme za lovoriko je torej odprta in glede na to, da je Sevilla mojster pokalnih tekmovanj na izpadanje, je upravičeno v vlogi favorita proti Celti.

Nogomet - Nizozemska - Pokal

PSV Eindhoven - Utrecht
1
PSV je po slabšem začetku sezone le ujel pravo formo in začel nizati zmage. V prvenstvu se je ravno pred dnevi povzpel na prvo mesto, ki ga bo poskušal zadržati do konca sezone, zagotovo pa v klubu vsi želijo tudi pokalno lovoriko. V četrtfinalu, kjer se igra le ena tekma, ima PSV prednost domačega terena proti sicer nevarnemu Utrechtu, ki pa je zadnji tekmi v ligi izgubil, proti moštvu iz Eindhovna pa je izgubil tudi zadnjih sedem medsebojnih dvobojev.

Tenis - ATP - Montpellier

Simon G. - Brown D.
1
Gilles Simon se je na OP Avstralije kljub nekaj težavam s poškodbami dobro odrezal, v četrtem krogu ga je šele po petih nizih izločil kasnejši zmagovalec Novak Đoković. Francoz sedaj na turnirju na domačih tleh verjetno računa, da se bo prebil v zaključno fazo turnirja, njegova prva ovira na tej poti pa bo 133. igralec z ATP lestvice, ki ga je do sedaj Simon premagal na obeh medsebojnih dvobojih.