Še preden so v klubu Manchester City potrdili, da bo njihov novi trener Pep Guardiola, so o tem pisali britanski tračarski mediji. Ženo slovitega katalonskega nogometnega trenerja, Cristino Guardiola, so namreč opazili, ko je šla na ogled St. Bede's Collegea v Manchestru. Kar je pomenilo, da v mestu išče šole za tri otroke, ki jih imata s Pepom. In ker rumeni medijo vedo, kakšen vpliv ima žena na Guardiolo, je bilo takoj jasno, da se selijo v Manchester.

Ni znano, kaj je njo in moža nazadnje prepričalo, da se bo družina preselila v Manchester, toda zagotovo je imela pri tem odločilno besedo žena. Cristina naj bi bila tudi tista, ki je moža pregovorila, da je po odhodu iz Barcelone leta 2012 vzel leto dni premora in z družino živel v New Yorku. Pep temu ni ugovarjal, saj je kot velik ljubitelj umetnosti večino časa preživel v newyorških galerijah in muzejih. Poleg umetnosti se s tako strastjo ukvarja le še z golfom. In nogometom, seveda.

Cristina je delala v trgovini in kot manekenka

Pep Guardiola je sicer res verjetno najboljši nogometni trener ta hip, vendar je tudi precej zagonetna osebnost. Velja za strogega trenerja, ki po več ur analizira nasprotnikovo igro. Toda kot mož in oče je precejšnja uganka. Ženo je spoznal pred 24 leti, ko je kupoval čevlje, osemnajstletna Cristina Serra pa je delala v eni od družinskih trgovin in je bila v španski javnosti zelo poznana manekenka. Oba sta navdušena nad modo, zato ni čudno, da je Guardiola tudi neke vrste moška modna ikona v svetu nogometa, njegove obleke, ki jih kot trener nosi na igrišču, pa so redna tema modnih revij. Svojo obleko pa je tudi že izrabil za politične akcije. Na tiskovni konferenci pred tekmo svojega moštva v ligi prvakov je recimo nosil majico z napisom, ki je pozival k iskanju resnice o umorjenem argentinskem novinarju.

Tri leta potem, ko je spoznal Cristino, se jima je rodila prva hčerka Maria, kasneje pa še sin Marius in hčerka Valentina. Skorajda na skrivaj sta se poročila šele pred dvema letoma. Pep Guardiola je zamudil šolske aktivnosti svojih otrok le, če je njegov klub sredi tedna gostoval v drugem mestu. Sicer je vedno kot vsak drug roditelj sledil šolskim nastopom svojih otrok, klepetal z drugimi starši in se nasploh vedel kot povsem navaden oče.

Žena Cristina je po tem, ko je postala mati, seveda pustila službo in modo. Toda par se je odločil, da bo svoje zasebno družinsko življenje kar se da skrival pred javnostjo. Njuni otroci tako niso zvezde twitterja in instagrama, par ne objavlja fotografij svojih dejavnosti. Ve pa se, da družina najraje dopustuje v Aziji, pa naj bodo to Filipini, Tajska, Japonska ali Dubaj.

Fotografiranje v spomin na Tita Vilanovo

Toda športna javnost se je že navadila, da v zvezi s Pepom Guardiolo ni nič nenavadnega. Niti to, da nikoli ne daje intervjujev, vse, kar lahko dobijo mediji, so izjave na tiskovnih konferencah. Niti to, da v katoliški Španiji razglaša, da je ateist, niti to, da goreče podpira samostojno Katalonijo. Niti to, da se je v enem letu, preden je postal trener münchenskega Bayerna, tekoče naučil nemškega jezika.

Guardiola v primerjavi s svojim večnim trenerskim tekmecem, Portugalcem Josejem Mourinhom, v javnosti velja za umirjenega in racionalnega. Kar ni težko, če le pomislimo na Mourinhove take in drugačne izpade. A kljub temu je Pep Guardiola pred dobrim mesecem pristal, da se fotografira v smešnih držah, a z dobrim namenom: v podporo društvu za pomoč otrokom, obolelim za rakom. Kot je dejal, je to storil v spomin na Tita Vilanovo, svojega naslednika na trenerskem mestu Barcelone, ki je umrl zaradi raka.