Japonski kuharji z licenco

Japonska želi doseči, da bi bile vse japonske restavracije po svetu enake kakovosti, zato so uvedli poseben sistem licenc za japonske kuharje v tujini. Vsi kuharski mojstri, ki bodo želeli pridobiti certifikat znanja japonske kuhinje, bodo morali na šolanje na Japonsko. Japonsko ministrstvo za kmetijstvo jim bo po izpitu izdalo potrdilo različnih stopenj, glede na to, koliko časa se bodo šolali na Japonskem. Kuharji bodo morali pokazati tako znanje priprave japonskih jedi kot tudi njihovo predstavitev. Japonci menijo, da bi z dvigom kakovosti japonskih restavracij po svetu lahko tudi povečali izvoz japonske hrane.

Dieta Gisele Bündchen

Gisele Bündchen velja za eno najlepših žensk na svetu. Zasebni kuhar supermanekenke in njenega moža, zvezdnika ameriškega nogometa Toma Bradyja, je izdal, kako se slavni par prehranjuje. Ne jesta sladkorja, bele moke, mlečnih izdelkov, kave, gob, razhudnikov, to se pravi paradižnika, krompirja, paprike in jajčevcev, od sadja pa le banane ali sušeni ananas. Poleg tega uporabljata le oljčno olje, a na njem ne kuhata, temveč za kuhanje uporabljata kokosovo olje. Ne uporabljata jodirane soli, temveč le himalajsko. Za posladek njuna otroka najraje jesta kroglice iz temne čokolade.