Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Southampton
1
Arsenal je na zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojil le dve točki in zamudil priložnost, da bi bil na vrhu. Verjetno je topničarjem jasno, da je vrag odnesel šalo in da je prišel odločilni del sezone. Če želijo osvojiti naslov prvaka, kar bo edini sprejemljiv scenarij za navijače, je sedaj čas, da dokažejo, da so tega sposobni. Southampton je nevaren tekmec, ki je v formi, zato se obeta dobra tekma, na kateri pa bi topničarji morali ob prednosti domačega terena zabiti gol več od nasprotnika.

Nogomet - Anglija - Premier

Sunderland - Manchester City
2
City si je v letošnji sezoni privoščil že kar nekaj spodrsljajev in petkrat tudi izgubil, a so podobno počeli tudi ostali kandidati za naslov prvaka, zato ni še nič zamujenega in City ostaja v odličnem položaju ter še vedno velja za prvega favorita. A v preostalih 15 tekmah bodo morali začeti igrati bolj na rezultat in predvsem začeti nizati zmage. Po dveh doseženih v pokalu, je čas zanjo tudi v ligi, kjer predzadnji Sunderland ne bi smel imeti večjih možnosti za presenečenje, saj je razlika v kvaliteti prevelika, gostje pa bodo gotovo prišli nabrušeni in odločeni, da se jim ne bo spet zalomilo.

Nogomet - Italija - 1.liga

Sassuolo Calcio - Roma
1, 0
Sassuolo je pozitivno presenečenje sezone v Italiji, a v zadnjem času je nekoliko padel v formi in na zadnjih sedmih tekmah zmagal le enkrat. Kljub temu gre za čvrsto ekipo, ki jo lahko zagode tudi najboljšim v serie A, zato se neprepričljivi Romi obeta težko delo. Sassuolo je od devetih domačih tekem letos izgubil le eno, medtem ko so Rimljani na 11 gostovanjih zmagali vsega trikrat. Možnosti, da domači pridejo vsaj do točke, se torej zdijo kar dobre.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Vienna Capitals - Dornbirn
1
Dunajčani so v pravem času v dobri formi, saj so nanizali tri zaporedne zmage in se v boju za čim boljše izhodišče pred končnico povsem približali vodilni trojici. Dornbirn se zdi primerna stranka, da Capitals nadaljujejo zmagovito serijo, saj je izgubil zadnje tri tekme.