Nemec Fabian Dahlem je na klopi hokejistov Olimpije v nedeljo zvečer izgubil 75. tekmo v EBEL in po poldrugem letu delovanja v tivolski dvorani odstopil s trenerskega položaja. Njegov odhod je neslaven, saj je odšel v nenavadnih okoliščinah. Klub mu je dolžan dve do tri plače.

Dahlemov zbogom je v prvi vrsti prepozen, saj je bilo že lansko jesen dokončno znano, da Olimpiji ne more ponuditi nič novega. Nemec je vseskozi ponavljal, kako močno verjame v svoje igralce, a se je ob koncu njegove tivolske poti izkazalo, da je igral dvojno igro. Ljubljansko moštvo je zapustil še v prvi polovici kvalifikacij za končnico EBEL s skopim pojasnilom, da odstopa zaradi osebnih razlogov. Primerneje bi bilo, da bi kot osrednji razlog za slovo navedel številne neuspehe, saj je z Olimpijo osvojil le manj pomemben krožnik za zmago v pokalu. Dahlemu je bilo zadnji delovni dan v tivolski pisarni očitno precej neprijetno, saj nikomur ni razkril, da je pred dnevi sklenil dogovor z novim delodajalcem v rodni Nemčiji, kjer je včeraj že prevzel zadnjeuvrščenega drugoligaša Heilbronner Falken. Predsedniku Marku Popoviču je novico o odhodu zaupal tri minute po tekmi s KAC in že ponoči zapustil Ljubljano.

Dahlem si bo službovanje v tivolskem kolektivu zapomnil tudi po neurejenih pogojih za delo. V njegovem mandatu so vseskozi zamujale plače, optimalnih razmer ni bilo niti pri oskrbi moštva z opremo in zdravniško službo. Nekateri hokejisti so že pred meseci neuradno povedali, da v garderobi izgublja zaupanje. Moteče je bilo, da je vzpostavljal razlike v odnosu z igralci, enemu svojih najljubših, Fabianu Scholzu, pa je v zadnjih dneh verjetno pomagal najti novo službo v Nemčiji. Scholz je iz Tivolija odšel v paketu z Dahlemom in je že peti tuji hokejist, ki je v tej zimi zapustil edinega slovenskega predstavnika v EBEL.

Olimpijo bo na zadnjih šestih tekmah v EBEL in v končnici državnega prvenstva odslej vodil Dahlemov pomočnik in »dežurni gasilec« Bojan Zajc, športno politiko kluba pa prevzema na tem področju dokaj neizkušeni vodja moštva in nekdanji olimpijec Jože Kovač. Spomladi se bodo v klubu odločili, ali bosta omenjena ostala na položajih. Dosedanje poteze Bojana Zajca na mestu glavnega trenerja niso bile najbolj posrečene.