Prihod Guardiole na klop Cityja je nepričakovano javnosti prvi potrdil kar trenutni trener sinje modrih Manuel Pellegrini, ki je ob koncu današnje novinarske konference prisotne novinarje presenetil z besedami: »Preden se poslovimo, bi vam rad povedal, da bom po dogovoru s klubom po letošnji sezoni zaključil delo pri Cityju. Sicer sem imel pogodbo podpisano še za eno leto, a je v njej tudi klavzula, po kateri se lahko obe strani odločita, da pogodbo pred tem zadnjim letom prekineta. To se bo zgodilo, torej končujem 30. junija in vam to povem, da ne bomo več priča številnim medijskim špekulacijam. Naj dodam, da v klubu ne delajo za mojim hrbtom, saj smo se o koncu sodelovanja po letošnji sezoni dogovorili že pred mesecem dni. Ker mislim, da ugibanja in govorice v medijih glede trenerja niso dobre za klub, sem temu danes raje naredil konec. Zato sem o svojem odhodu tudi obvestil igralce in nato še medije. Tudi vodstvu kluba sem že pred dvema tednoma sporočil, da nameravam to storiti,« je izjavil Pellegrini, ki je nato od presenečene sedme sile nemudoma dobil vprašanje, če namesto njega prihaja Pep Guardiola, na kar je Čilenec odgovoril pritrdilno.

Takoj za tem so Pellegrinijeve besede medijem potrdili tudi predstavniki Cityja, ki so nato tudi objavili sporočilo za javnost, v katerem so uradno najavili prihod Guardiole, s katerim je klub sklenil triletno pogodbo.

»Manchester City potrjuje, da je v zadnjih tednih uspešno končal pogajanja glede pogodbe s Pepom Guardiolo, ki bo od sezone 2016/17 dalje glavni trener prvega moštva. Pogodba je sklenjena za tri leta. Ta pogajanja so bila nadaljevanja pogovorov, ki smo jih z njim imeli že leta 2012. Predvsem zaradi spoštovanja do Manuela Pellegrinija in naših igralcev smo se odločili, da to javno sporočimo in s tem odstranimo nepotrebno breme in pritisk na njih zaradi ugibanj o novem trenerju. Manuel Pellegrini, ki se je strinjal s tem sporočilom javnosti, ostaja povsem osredotočen na dosego ciljev v letošnji sezoni, od vodilnih v klubu pa bo še naprej užival spoštovanje.«

Začenjajo se ugibanja, koga bo Guardiola zvabil v City

O prihodu Guardiole na Otok se je začelo govoriti že decembra, še preden je potrdil, da po koncu letošnje sezone zapušča Bayern. Otoški mediji so bili očitno dobro obveščeni, saj so v večini poročali, da je Pep že dogovorjen s Cityjem, kar je danes postalo tudi uradno. Po pisanju Guardiana se bo plača Guardiole z menjavo kluba s sedanjih 17 milijonov evrov povečala na 20 milijonov.

V preostalih mesecih letošnje sezone pa bomo sedaj verjetno priče še številnim ugibanjem o tem, kdo vse je na seznamu Guardiolovih želenih poletnih okrepitev, čemur najverjetneje ne bo ušel niti Lionel Messi. Za okrepitve je novemu trenerju City bojda odobril 150 milijonov funtov (skoraj 200 milijonov evrov), še piše Guardian.