Njegova skladba je na Slovenski popevki prvič zazvenela leta 1968, zato ga prištevamo že v tako imenovano zlato dobo slovenske popevke. S skladateljem Juretom Robežnikom sta napisala Presenečenja za Bele vrane in takoj so prejeli nagrado občinstva. Pisal je denimo tudi za Pepel in kri, Hazard, pevce Iva Mojzerja, Ota Pestnerja, Alfija Nipiča, Ditko Haberl, Majdo Sepe, Vlada Kreslina.

Začel je pisati pri 23 letih, nato pa več kot 40 let soustvarjal slovensko popevkarsko sceno; z besedili je opremil 600 skladb, med najbolj poznanimi pa so Med iskrenimi ljudmi, Danes mi je 16 let, Maja z biseri, Dan ljubezni, Ti si rekla sonce, Bisere imaš v očeh, Dan neskončnih sanj, Otroci pankrtov, Ljubljančanke, Zelene livade s teboj. Poleg Robežnika je sodeloval še z drugimi slovenskimi skladatelji popevk Mojmirjem Sepetom, Jožetom Privškom, Tadejem Hrušovarjem.

Velkaverh je pisal besedila le ljubiteljsko, medtem ko je bil zaposlen na nacionalni radioteleviziji – najprej kot radijski novinar, nato je deloval znotraj založbe ZKP RTV Slovenija (leta 1993 je ustanovil tudi svojo založbo Corona), bil pa je tudi dolgoletni vodja glasbene produkcije na RTV Slovenija, kar pomeni, da je bil direktor hišnega big benda in simfoničnega orkestra.

Rodil se je v Georgetownu v Gvajani, slovenskemu očetu, ladijskemu kapitanu, in materi Angležinji, medicinski sestri. Z družino so živeli v New Yorku, Londonu, Beogradu, na Reki, od sredine petdesetih pa v Portorožu in nato v Ljubljani. Zanimivo je, da mu je v angleško govoreči družini ob prihodu v Slovenijo slovenščina najprej delala preglavice, potem pa se je očitno v ta jezik povsem zaljubil. im