Lani ustanovljena spletna platforma trainers4me.com, ki razvija globalno športno skupnost, tako da lahko športni navdušenci najdejo kvalificiranega športnega trenerja za različne športe, bo jutri predstavila novo storitev, in sicer bo srbska teniška igralka in solastnica podjetja Ana Ivanović prvič v živo vodila videotrening. Dodana vrednost platforme trainers4me.com, katere idejni oče in ustanovitelj podjetja je Marko Filej, je sicer, da ljubiteljem športa ponuja takojšnji dostop do tisoče športnih trenerjev po vsem svetu. Tako lahko uporabniki najljubši šport pod budnim očesom trenerja izvajajo doma, na dopustu ali poslovni poti, po novem tudi s pomočjo videovsebin.

Trg se šele razvija, njihov cilj je prehiteti začetno konkurenco

Čeprav aplikacije za fitnes z najrazličnejšimi funkcionalnostmi tako za trenerje kot športne navdušence razvijajo številne ekipe po svetu, Filej pravi, da je razvoj aplikacij v športni panogi še v povojih. Na področju, ki so se ga lotili v njihovi ekipi, še ni vodilnega ponudnika, dodaja, zato bi se nanj radi zavihteli sami, s pravo idejo in storitvijo, po kateri bo povpraševanje po svetu še raslo.

»Približno dvajset nas je na svetu takih, ki želimo graditi globalno zgodbo v tej panogi. Z večino imamo tudi stike, saj se poslovno povezujemo in z nekaterimi od njih smo postali prijatelji,« o konkurenci pove Filej, a obenem poudari, da so v ekipi osredotočeni na aktivni razvoj produkta.

Dokaz za to je zadnja nadgradnja, ponudba videolekcij, ki bodo povezale športne trenerje z uporabniki po vsem svetu. »Nekdo, ki je v Dubaju, tako lahko najame trenerja iz Slovenije. Ni torej nujno, da je tudi njegov trener v Dubaju,« fleksibilnejše izbiranje med trenerji ponazori sogovornik, ki je z idejo zbudil veliko zanimanja tudi pri britanskem milijarderju Richardu Bransonu, s katerim se je pogovarjal na enem od teniških turnirjev.

Morda so tudi zato še toliko bolj zavzeti, da stalno razvijajo nove marketinške prijeme. Eden takšnih je denimo jutrišnji trening s teniško superzvezdnico Ano Ivanović, ki je s svojim vložkom in aktivnim vstopom v start up dala aplikaciji začetni zagon.

Z novo investicijo si obetajo pospešeno rast uporabnikov

»Jutri se lahko vsak pridruži na videotreningu in dobi vpogled, kako ostaja v formi Ana. Enega izmed udeležencev videolekcije bomo presenetili s spletnim pogovorom po končanem treningu. Tega nihče od naše konkurence še ni ponudil,« je samozavesten Filej, prepričan tudi, da bo nova storitev videotreningov povečala število uporabnikov, saj bo omogočila, da se uporabniki povežejo s svojim idealnim trenerjem ne glede na geografsko lokacijo.

»Vsem ljudem omogočamo zelo hiter in enostaven način iskanja preverjenega športnega trenerja. Spreminjamo način, kako ljudje iščejo in kako prakticirajo šport,« o izkoriščanju rasti zanimanja za treniranje z osebnim trenerjem za svojo podjetniško priložnost pove solastnik v Londonu ustanovljenega podjetja, ki pa srce poslovanja ohranja v Sloveniji, četudi se jim obeta nova večja investicija.

Uporaba aplikacije je brezplačna

»Naš poslovni model je tak, da zaračunamo trenerju 18 odstotkov od vsake transakcije, za uporabnike pa je aplikacija brezplačna,« pojasnjuje, o strateškem partnerju, ki bo v podjetje vstopil kmalu, saj so v zaključni fazi pogajanj, pa podrobnosti še ne razkriva.

»Gre za multinacionalko, ki je vodilna v svoji panogi,« je dejal podjetnik, ki z investicijo pričakuje predvsem hitrejšo rast seznama trenerjev, medtem ko bodo uporabnike privabljali z različnimi marketinškimi pristopi »globalnih razsežnosti«.

»Odkar smo projekt poslali na trg, se je vse odvijalo zelo hitro. Številke se večajo iz dneva v dan. Trenutno imamo v mreži več kot 4000 trenerjev, z načrtovanimi aktivnostmi pa pričakujemo pospešeno rast. Leto 2016 bo zelo pomembno za Trainers4me,« ambiciozno napoveduje Marko Filej, ki bi rad dokazal, da lahko tudi slovenskim spletnim podjetjem uspe na globalnem trgu.

Imena trenerjev so objavljena na http://trainers4me.com/, med teniškimi trenerji je v mreži kar nekaj slovenskih trenerjev, na primer Marko Balant, Benjamin Zupančič, Jure Čeh, Anže Lovišček, Denis Pečečnik, med fitnes trenerji, med katerimi prevladujejo moški, ki se predstavljajo tudi s fotografijami, na katerih ne skrivajo svojih mišic, pa najdemo na primer Denisa Radiča, Jureta Ahačiča, Iztoka Hodnika, Klemna Mačka.