Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - FA pokal

MK Dons - Chelsea
2
Chelsea se počasi pobira po obupnem začetku sezone in že kar nekaj tednov ne pozna poraza. Po zadnji zmagi proti Arsenalu v gosteh je samozavest moštva gotovo še nekoliko višja in glede na to, da so v prvenstvu že davno odpisani, je FA pokal verjetno postal celo glavni cilj sezone Londončanov, ki bi s to osvojeno lovoriko lahko vsaj delno rešili sezono. Verjetno se bodo zato danes resno lotili drugoligaša, ki je lani denimo presenetil in izločil Manchester United, zato ga ne bi smeli podcenjevati.

Nogomet - Italija - 1.liga

Napoli - Empoli
1
Napoli v prvenstvu niza zmage, popuščanja pa si ne sme dovoliti, saj mu za vrat diha Juventus, ki prav tako že dolgo ne pozna drugega kot zmag. Bolj ali manj je že jasno, da se bosta omenjena kluba borila za Scudetto, saj Fiorentina in Inter očitno popuščata in že zaostajata za 6 točk. Empoli je sicer nevaren tekmec, a Napoli si ne sme dovoliti, da takšnih tekem doma ne bi zmagal. Je le preveč boljši.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern (M) - Hoffenheim
1
Bayern je v letošnjem prvenstvu znova premočan za vse ostale v Bundesligi, o čemer priča tudi podatek, da so dobili 16 od dosedanjih 18 tekem. Na Allianz Areni so premagali vseh 9 nasprotnikov do sedaj, gol razliko pa imajo 32:3. Dominantnost Bavarcev se bo verjetno nadaljevala tudi v drugem delu sezone in le redki klubi bodo lahko upali, da jim vzamejo kakšno točko. Predzadnji Hoffenheim verjetno ni med njimi.

Rokomet - Mednarodni - EP

Nemčija - Španija
2
Nemci so nedavno pomladili reprezentanco, s katero so se nenadejano hitro vrnili v evropski vrh. Vprašanje je, če lahko pomanjkanje izkušenj s takšnih tekem nadomestijo z veliko željo, kajti Španci so trdno odločeni, da zmagajo in izpolnijo cilj, s katerim so pripotovali na Poljsko. Medsebojno tekmo v prvem delu prvenstva so Španci dobili z 32:29.