Po trojni slovenski zmagi na sobotni tekmi so bila pričakovanja v slovenskem skakalnem taboru gotovo zelo velika tudi pred nedeljsko tekmo, kjer pa nato niso bili tako uspešno kot dan prej. Že v kvalifikacijah se je zalomilo tretjemu s sobotne tekme Robertu Kranjcu, ki je po ponesrečenem skoku ostal brez nastopa na drugi tekmi, Jako Hvalo pa so zaradi nepravilnosti pri dresu diskvalificirali.

Od četverice, ki je na tekmi zastopala Slovenijo, se je pričakovano znova najbolje odrezal Peter Prevc, ki je bil 6. Po 12 zaporednih uvrstitvah na zmagovalni oder se slovenski as po dolgem času ni uvrstil med najboljše tri, s čimer je zapravil priložnost, da bi izenačil rekordno serijo Finca Janneja Ahonena s 13 zaporednimi stopničkami.

Možnosti za najvišje uvrstitve so na tekmi z nekoliko slabšimi razmerami kot dan prej slovenski skakalci zapravili že v prvi seriji, ko je bil najboljši Peter Prevc zgolj na 11. mestu, brat Domen je bil 14., Anže Lanišek 15., Bor Pavlovčič pa 21. V drugi seriji so nato nekoliko popravili izkupiček. 17-letni debitant na tekmah svetovnega pokala Pavlovčič je napredoval na 16. mesto, Lanišek je ostal 15., Domnu je uspel preboj na 10. mesto, Peter pa je prehitel pet tekmovalcev in zasedel končno 6. mesto.

Saporo pokazal svoj obraz

»Saporo je danes pokazal svoj obraz, enostavno si moral imeti srečo, saj se je jakost vetra nenehno spreminjala. Bi pa fantom čestital za lep ekipni uspeh. Razliko v skupnem seštevku smo povečali in to je tisto, kar je najbolj važno. V ponedeljek zvečer pridemo domov, najprej se je treba oddahniti in se regenerirati,« je za STA povedal glavni slovenski trener Goran Janus.

»Vse je potekalo normalno, poskusna serija se je izšla zelo dobro. Potem pa je bilo, kot da bi hotel še malo več in sem nato naredil, kar se pri skokih ne sme. Zakompliciral sem in potem ni bilo več lahkotno. Tekma je bila zelo težka. Pihalo je navzgor, kakšen skakalec je imel več vetra čez prelet, kakšen malo več spodaj. Ampak dejstvo je, da če nisi naredil skoraj perfektnega odskoka na mizi, ti je spodaj zmanjkalo hitrosti. To se je meni dvakrat zgodilo in tako sem izgubil dobrih šest metrov. Vikend lahko gotovo označim kot uspešen, čeprav so se stvari danes malo pokvarile, če pogledamo na včerajšnji dan. Zato lahko dam oceno osem od desetih. Danes ni šlo najbolje, včeraj pa je šlo vse super. Je pa vedno dobro narediti kakšen korak nazaj, da potem veš, da ti še veliko manjka do odličnosti,« je v izjavi za STA ocenil Peter Prevc in dodal: »Sem si pogledal sobotne izide izjemnega slovenskega dneva, včeraj oziroma bolj danes zjutraj, ko nisem mogel spati. Prebral sem vse strani, tako da res čestitke vsem. Od smučarjev, punc, do deskarjev, tudi smučar invalid je bil na stopničkah, tako da je včeraj res vse super potekalo.«